Δελτίο Τύπου – ΝΕΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ “AWARE” ΣΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ Μαζί με τους νέους για ένα κόσμο χωρίς διακρίσεις και προκαταλήψεις

Με το προσφυγικό να αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά ζητήματα στον δημόσιο διάλογο στην Κύπρο αλλά και στην υπόλοιπη Ε.Ε., η ομάδα “AWARE” εγκαινιάζει ακόμα έναν κύκλο σεμιναρίων σε πανεπιστήμια με αφορμή την έναρξη της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς.

Στόχος της εκστρατείας είναι να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει τους νέους για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν ιδίως στα πρώτα στάδια της άφιξής τους στην Κύπρο, καθώς και την προσπάθεια για ομαλή ένταξη.

Η ομάδα AWARE επιδιώκει να διαμορφωθεί ένα καλύτερο πλαίσιο αντίληψης για το σύγχρονο μεταναστευτικό φαινόμενο στην Κύπρο καθώς και την ανάγκη για αποτελεσματική διαχείριση των αυξημένων ροών αιτητών ασύλου και την ένταξη των προσφύγων στην κυπριακή κοινωνία.

Η εκστρατεία “Aware”, η οποία φέτος κλείνει 3 χρόνια ζωής, έχει ταξιδέψει σε πάνω από 50 σχολεία και πανεπιστήμια σε όλη την Κύπρο. Έχει καταφέρει να μετατρέψει το σύνθημα “Be Aware” σε έμπρακτη στάση κατά των προκαταλήψεων και του ρατσισμού σε εκατοντάδες νέους, μαθητές και φοιτητές.

Κατά τη διάρκεια των σεμιναρίων η ομάδα Aware παρουσιάζει αντικειμενικά στοιχεία, επεξηγεί το πλαίσιο υποχρεώσεων και ευθυνών της κοινωνίας υποδοχής και των μεταναστών και προσφύγων, ανοίγει το διάλογο με τους νέους και απαντά στα εύλογα ερωτήματά τους.

Στα σεμινάρια στα Πανεπιστήμια υπάρχει συγκεκριμένη στόχευση σχετική με την κατεύθυνση του κάθε τμήματος ή ομάδας φοιτητών σε συνεργασία με το ακαδημαϊκό προσωπικό.

Η εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης AWARE συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης και την Κυπριακή Δημοκρατία.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα σεμινάρια στα Πανεπιστήμια και για την εκστρατεία στο 22875561 ή στο [email protected] .