7 ΑΣΥΝΟΔΕΥΤΟΙ ΑΝΗΛΙΚΟΙ ΕΝΤΟΠΙΣΤΗΚΑΝ ΣΤΟ ΑΚΑΚΙ – Συνεχίζεται η «ροή» μεταναστών από τα κατεχόμενα

Επτά ασυνόδευτοι ανήλικοι μετανάστες εντοπίστηκαν από την Αστυνομία  το βράδυ της Πέμπτης στην περιοχή Ακακίου στη Λευκωσία.

Σύμφωνα με αστυνομική ανακοίνωση, η Αστυνομία έλαβε πληροφορία γύρω στις 22:00 ότι σε σημείο του δρόμου Λευκωσίας-Αστρομερίτη, κοντά στο Ακάκι, βρισκόταν ομάδα μεταναστών.

Αμέσως μέλη της Αστυνομίας, μετέβησαν στην περιοχή και εντόπισαν επτά μετανάστες, οι οποίοι μεταφέρθηκαν σε Αστυνομικό Σταθμό για εξακρίβωση των στοιχείων τους. Από τις προκαταρκτικές εξετάσεις  διαπιστώθηκε ότι όλοι οι μετανάστες είναι ανήλικοι, ενώ φαίνεται να εισήλθαν στις ελεύθερες περιοχές μέσω κατεχομένων.

Μόλις μια ημέρα πριν, σημειώθηκε παρόμοιο περιστατικό με 18 παράτυπους μετανάστες,  έξι ανήλικους Σομαλούς και 12 Σύριους. Και αυτοί πέρασαν στις ελεύθερες περιοχές από τα κατεχόμενα στην περιοχή Αυλώνας-Ακακίου.

Aφού ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες καταγραφής τους στον Αστυνομικό Σταθμό Κοκκινοτριμιθιάς, τους παρέλαβε η Πολιτική Άμυνα και τους μετέφερε στο Κέντρο Υποδοχής στην ίδια περιοχή.

Είναι η τρίτη φορά το τελευταίο διάστημα που οι παράνομοι μετανάστες επιχειρούν να περάσουν στις ελεύθερες περιοχές.  Πριν από δύο βδομάδες  άλλοι 13 μετανάστες από τη Συρία προσπάθησαν να εισέλθουν στις ελεύθερες περιοχές από την περιοχή του Σοπάζ, όπου και συνελήφθησαν από την Αστυνομία.