ΑΦΙΞΗ 85 ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΠΩΜΟΥ

Το απόγευμα της Παρασκευής εντοπίσθηκαν 85 άτομα στην ακτή του Πωμού της επαρχίας Πάφου τα οποία κατέφθασαν στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας διαμέσου της Τουρκίας με πλοιάριο που ξεκίνησε από τουρκικό λιμάνι.

Αμέσως όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες της δημοκρατίας τέθηκαν σε ετοιμότητα ενώ στην περιοχή έσπευσε άκατος της λιμενικής αστυνομίας. Στο μικρό σκάφος επέβαιναν συνολικά 85 άτομα από την Συρία, 11 γυναίκες, 65 άνδρες και 9 παιδιά ανάμεσα τους και βρέφη.

Ενώπιον του Επαρχιακού δικαστηρίου αναμένεται να προσαχθούν 7 από τους 85 μετανάστες οι οποίοι, όπως διαπιστώθηκε από τις ανακριτικές εξετάσεις είναι άτυποι μετανάστες ενώ είχαν απελαθεί παλαιότερα από την Κύπρο όταν είχε συμπληρωθεί η άδεια παραμονής τους . Οι υπόλοιποι 78 μεταφέρθηκαν στον Χώρο Φιλοξενίας Προσφύγων στην Κοκκινοτριμιθιά. Μερικοί από τους πρόσφυγες χρειάστηκε να μεταφερθούν στο νοσοκομείο Πόλης Χρυσοχούς κυρίως για προληπτικούς λόγους.

Το κοινοτικό συμβούλιο Πωμού και οι κάτοικοι προσέφεραν νερό και φαγητό στους πρόσφυγες οι οποίοι μεταφέρθηκαν αρχικά στον αστυνομικό σταθμό Πόλης Χρυσοχούς για εξακρίβωση στοιχείων και ακολούθως στην Κοκκινοτριμιθιά.

Ανακρινόμενοι οι μετανάστες ανέφεραν στις ανακριτικές αρχές πως απέπλευσαν από Λιμάνι της Τουρκίας το βράδυ της Τετάρτης πληρώνοντας στον διακινητή το ποσό των 2.000 δολαρίων ο καθένας ενώ σε περίπτωση που ήταν οικογένεια τους γίνονταν καλύτερη τιμή.

Σημειώνεται ότι στον χώρο προσωρινής φιλοξενίας στην Κοκκινοτριμιθιά βρέθηκε και ο υπουργός Εσωτερικών Κωνσταντίνος Πετρίδης και επεσήμανε πως γίνονται οι απαραίτητες ενέργειες για μέριμνα ειδικά των παιδιών τέσσερα από τα οποία είναι ασυνόδευτα. 0 υπουργός Εσωτερικών δήλωσε τέλος ότι οι αρχές είναι σε πλήρη ετοιμότητα για αντιμετώπιση ενδεχομένων νέων περιστατικών.