ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ: ΑΥΣΤΗΡΟΤΕΡΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑ ΣΕ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ – Αλλαγές με στόχο την καλύτερη ενσωμάτωσή τους

Αυστηρότερα θα είναι τα κριτήρια για όσους μετανάστες επιθυμούν να αποκτήσουν την αυστραλιανή υπηκοότητα. Οι μετανάστες θα πρέπει να αποδείξουν επαρκή γνώση της αγγλικής γλώσσας αλλά και ότι ενστερνίζονται τις αξίες της χώρας, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Μάλκολμ Τέρνμπουλ.

Οι αιτούντες υπηκοότητα θα πρέπει να έχουν συμπληρώσει τέσσερα χρόνια παραμονής στη χώρα -τρία περισσότερα απ’ ό,τι μέχρι σήμερα.

Προσφάτως η Αυστραλία είχε επίσης ανακοινώσει αυστηρότερα κριτήρια για τη χορήγηση βίζας εργασίας σε εξειδικευμένους εργάτες απ’ το εξωτερικό.

Ο Αυστραλός πρωθυπουργός δήλωσε ότι οι αλλαγές αυτές θα διασφαλίσουν την καλύτερη ενσωμάτωση των μεταναστών στην αυστραλιανή κοινωνία.”Είναι σημαντικό να κατανοήσουν ότι δεσμεύονται να ενστερνιστούν τις αυστραλιανές αξίες μας”, είπε. Κατά τον ίδιο οι μετανάστες θα πρέπει να υποστηρίζουν την ανεξιθρησκεία και την ισότητα των φύλων.

”Ο σεβασμός έναντι των γυναικών και των παιδιών είναι μια σημαντική αυστραλιανή αξία”, είπε προσθέτοντας ότι δεν θα γίνεται ανεκτή η οικογενειακή βία.

Συγκεκριμένα οι αλλαγές περιλαμβάνουν:

  • αυστηρότερο τεστ για την επαρκή γνώση της Αγγλικής γλώσσας, που θα περιλαμβάνει ανάγνωση, γραφή, ακρόαση και ομιλία
  • παρουσίαση αποδείξεων ενσωμάτωσης στην κοινωνία, όπως το ιστορικό απασχόλησης του αιτούντος, η εγγραφή σε σχολείο ή η συμμετοχή σε κοινοτικές οργανώσεις.
  • η μόνιμη παραμονή στη χώρα για τουλάχιστον τέσσερα χρόνια
  • οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να υποβάλλουν αίτηση μέχρι τρεις φορές και θα απορρίπτονται εφόσον συλληφθούν να κλέβουν σε κάποιο τεστ.