ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΒΙΖΑΣ ΣΕ ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΥΣ ΧΩΡΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΠΙΣΩ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ – Η πρόταση του Γερμανού Υπουργού Εσωτερικών

Την ανάκληση της βίζας ανώτερων αξιωματούχων χωρών που οι κυβερνήσεις τους δεν δέχονται πίσω παράτυπους μετανάστες από την Ευρώπη πρότεινε ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών, Τόμας ντε Μεζιέρ.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες ο κ. Μεζιέρ δήλωσε πως ”η Ευρωπαϊκή Ενωση πρέπει να χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα που διαθέτει, ώστε να διασφαλίσει τη συνεργασία των χωρών, για την απέλαση όσων φτάνουν στην Ευρώπη και κρίνεται ότι δεν δικαιούνται άσυλο”.

”Αν μια χώρα δεν είναι έτοιμη να δεχτεί πίσω τους πολίτες της, θα πρέπει να κατανοήσει ότι οι πολιτικές χορήγησης ταξιδιωτικών εγγράφων που επιτρέπουν την είσοδο σε κράτη μέλη της ΕΕ, δεν είναι τόσο γενναιόδωρες ως είθισται, ακόμη ίσως και για τα ηγετικά στελέχη της χώρας αυτής”, τόνισε ο Γερμανός υπουργός, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Χώρες της Αφρικής και της Ασίας δεν δέχονται πίσω τους υπηκόους τους, οι οποίοι επαναπροωθούνται από την Ευρώπη γιατί δεν πληρούν τις προϋποθέσεις για να λάβουν το καθεστώς πρόσφυγα, ενώ καταστρέφουν τα έγγραφα τους με σκοπό να δυσκολέψουν την διαδικασία απέλασης τους.