ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ: ”ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΓΧΕΟΥΜΕ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ” – Κάλεσμα για ενότητα και αλληλεγγύη

Κάλεσμα στους λαούς της Ευρώπης να μη συγχέουν τους τρομοκράτες με τους αιτούντες άσυλο, απηύθηνε ο Ευρωπαίος Επίτροπος Μετανάστευσης και Εσωτερικών Υποθέσεων κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος, με αφορμή τα τελευταία τρομοκρατικά χτυπήμα σε Μάντσεστερ και Λονδίνο.

“Δεν πρέπει να γίνεται σύγχυση μεταξύ τρομοκρατίας και μετανάστευσης ή μεταξύ τρομοκρατών και αιτούντων άσυλο. Ακούμε φωνές που δεν θέλουν να δεχθούν αιτούντες άσυλο για λογους ασφαλείας. Αυτό δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό. Μιλάμε για ανθρώπους οι οποίοι ακριβώς φεύγουν για λόγους τρομοκρατίας. Πρέπει να επαγρυπνούμε. Δεν μπορούμε όμως να δεχθούμε αυτή την ψευδή ρητορική που βάζει στο ίδιο τσουβάλι τους πρόσφυγες και τους τρομοκράτες”, δήλωσε ο κ. Αβραμόπουλος.

Μιλώντας σε Ευρωπαίους δημοσιογράφους, ανάμεσα στους οποίους βρίσκονται και Έλληνες, στο πλαίσιο τριήμερης ενημέρωσης για το ευρωπαϊκό σύστημα ασύλου, που πραγματοποιείται στις Βρυξέλλες, ο κ. Αβραμόπουλος αναφέρθηκε στους κινδύνους από την μεταναστευτική κρίση.

“Η μεταναστευτική κρίση θέτει σε κίνδυνο το ευρωπαϊκό εγχείρημα. Πιο πολύ από την οικονομική κρίση, η μεταναστευτική κρίση θέτει σε κίνδυνο το ευρωπαϊκό όραμα. Οφείλουμε να προστατεύσουμε την ενότητα της Ευρώπης”, τόνισε ο κ. Αβραμόπουλος.

Στις 21 Ιουνίου με πρωτοβουλία του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Antonio Tajani, θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες συνέδριο με θέμα «Η διαχείριση της Μετανάστευσης» στο οποίο θα μετέχουν ο κ. Tajani, ο Ζαν Κλωντ Γιούνκερ και ο Ντόναλντ Τουσκ. Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο των συζητήσεων που γίνονται και για την αναθεώρηση του Κανονισμού του Δουβλίνου.