ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ: Η ΕΕ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ – Συνέντευξη του Ευρωπαίου Επιτρόπου για το μεταναστευτικό

Για το μεταναστευτικό και την έκταση που πήρε μετά την έξαρση των δύο τελευταίων ετών, αναφέρθηκε σε δηλώσεις τους σε γερμανικό Μέσο ο επίτροπος Μετανάστευσης της Ευρώπης, Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος σε συνέντευξή του παραδέχτηκε ότι όταν το 2014 ανέλαβε τα καθήκοντά του δεν φανταζόταν πως θα ήταν έτσι τα πράγματα. «Είναι τώρα η σημαντικότερη δουλειά στις Βρυξέλλες» υπογραμμίζει, καλώντας παράλληλα για πλήρη υποστήριξη των χωρών της ΕΕ προς την Ιταλία.

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος παράλληλα τόνισε ακόμα πως η ΕΕ είναι έτοιμη να στηρίξει τη Λιβύη, προσθέτοντας πως θα «πρέπει να αναπτύξουμε ένα ευρωπαϊκό σχέδιο για ανοιχτούς δρόμους προς την Ευρώπη και για νόμιμη μετανάστευση. Η ΕΕ θα χρειαστεί μετανάστες στο μέλλον. Θα πρέπει να προσδιορίσουμε τις ανάγκες μας και για το λόγο αυτό έχουμε στείλει ήδη υπαλλήλους στις χώρες προέλευσης. Θέλουμε μια ελεγχόμενη ροή, όχι μια ανεξέλικτη ροή».

Και τέλος ο κ. Αβραμόπουλος επισημαίνει πως «η Ευρώπη είναι λιγότερο σε κίνδυνο εξαιτίας της οικονομικής κρίσης σε σύγκριση με τη μετανάστευση και τις προσφυγικές ροές» και τονίζει πως θα πρέπει να υπερασπιστούμε το δικαίωμα της ελεύθερης διακίνησης προσώπων εντός της ΕΕ.