ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΠΝΙΓΗΚΑΝ Η’ ΑΓΝΟΟΥΝΤΑΙ ΣΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ – Σοκάρουν τα νέα στοιχεία του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης

Περισσότεροι από 100.000 πρόσφυγες και μετανάστες έχουν φτάσει στην Ευρώπη από τον Ιανουάριο διασχίζοντας τη Μεσόγειο και 2.247 έχουν χάσει τη ζωή τους ή αγνοούνται, ανακοίνωσε ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (ΔΟΜ).

Περισσότεροι από 85.000 πρόσφυγες έφτασαν στην Ιταλία και σχεδόν 9.300 στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που δημοσιεύθηκαν από τον ΔΟΜ.

Συνολικά 101.210 πρόσφυγες έφτασαν στην Ευρώπη και 2.247 πνίγηκαν ή αγνοούνται στη θάλασσα. Την προηγούμενη εβδομάδα ο ΔΟΜ είχε ανακοινώσει ότι ο αριθμός των αφίξεων φτάνει τις 95.768. Την ίδια περίοδο το 2016, δηλαδή από τις αρχές Ιανουαρίου ως τις 3 Ιουλίου, οι αφίξεις στην Ευρώπη ήταν διπλάσιες, επεσήμανε ο ΔΟΜ, ο οποίος είχε καταγράψει 231.503 αφίξεις. Η διαφορά φέτος είναι ότι σχεδόν το 85% των προσφύγων φτάνουν στην Ιταλία, ενώ πέρυσι οι περισσότεροι κατέληγαν στην Ελλάδα.

Πριν την άτυπη σύνοδο των υπουργών Εσωτερικών και Δικαιοσύνης της ΕΕ που πραγματοποιήθηκε στη Ρώμη, ο γενικός διευθυντής του ΔΟΜ Ουίλιαμ Λέισι Σουίφτ κάλεσε τις ευρωπαϊκές χώρες να βοηθήσουν τις χώρες της νότιας Ευρώπης να υποδεχθούν και να βοηθήσουν τους πρόσφυγες που διασώζονται στη θάλασσα.