ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Αντιρατσιστική δημοσιογραφία και καταπολέμηση ρητορικής μίσους

Η εκστρατεία AWARE, σε συνεργασία με το Πολυδύναμο Δημοτικό Κέντρο Λευκωσίας διοργανώνουν διαδραστικό εργαστήρι με θέμα «Αντιρατσιστική Δημοσιογραφία και καταπολέμηση ρητορικής μίσους».

Η εκδήλωση θα γίνει την Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2019, με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Μεταναστών, στις 18.00 μ.μ. στο Πολυδύναμο Δημοτικό Κέντρο Λευκωσίας , Νικηφόρου Φωκά 40, Λευκωσία 1016 (Πύλη Αμμοχώστου).

Στο εργαστήρι οι συμμετέχοντες νέοι θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν δημοσιογράφους που ασχολούνται με θέματα προσφύγων και μεταναστών. Οι δημοσιογράφοι, Κώστας Κωνσταντίνου – «Πολίτης», Όλγα Κωνσταντίνου και Μαρία Τσαγγάρη – Alpha TV και ο Ιρανός δημοσιογράφος Behzad Ahmadinia θα τους μεταφέρουν τις εμπειρίες τους από την κάλυψη γεγονότων.

Στη συνέχεια οι ίδιοι οι νέοι θα πάρουν συνεντεύξεις από πρόσφυγες, αιτητές ασύλου και μετανάστες, από την Συρία, τη Σομαλία, το Καμερούν, την Παλαιστίνη και την Γκάμπια. Θα κάνουν διερευνητική δημοσιογραφία  γύρω από τις συνθήκες που ζουν, τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στην Κύπρο, τα όνειρα και τις προσδοκίες τους στην κοινωνία που τους υποδέχεται.

Στους συμμετέχοντες νέους θα προσφερθεί αυθεντικό φαγητό, που φτιάχνει μια προσφυγική οικογένεια από τη Συρία.

Εγγραφές (περιορισμένος αριθμός θέσεων) και πληροφορίες:
Ομάδα AWARE – [email protected] 2875561-3 | 99024901
Ηλεκτρονική εγγραφή bit.ly/aware-registration-form