ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: “AWARE” SOCIAL MEDIA CHALLENGE #cyprusaware – Μπορείς να γίνεις και εσύ συμμέτοχος! Ανάδειξε την πολυπολιτισμική Κύπρο

Αν θέλεις να συμβάλεις κι εσύ στην προώθηση αποδοχής της διαφορετικότητας, του αλληλοσεβασμού και της ανεκτικότητας στην Κύπρο και να υποστηρίξεις την ομαλή ένταξη των προσφύγων, αιτητών ασύλου και μεταναστών στην κοινωνία μας, μπορείς να πάρεις μέρος στον πρωτότυπο διαγωνισμό της εκστρατείας “AWARE” – Social Media Challenge!

Πάρε θέση κατά του ρατσισμού!

Με αφορμή την σημερινή Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού και των Φυλετικών Διακρίσεων, η Ομάδα της Εκστρατείας Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης «AWARE» ανακοινώνει την έναρξη του “AWARE” Social Media Challenge και καλεί το κοινό, και κυρίως τους νέους, να επιστρατεύσουν  τη φαντασία και το δημιουργικό τους ταλέντο:

  • Να βγάλουν μια φωτογραφία ή να τραβήξουν ένα βίντεο που να προβάλει ένα ιδιαίτερο στοιχείο πολυπολιτισμικότητας και αποδοχής της διαφορετικότητας από το περιβάλλον τους. Μια φωτογραφία – χίλιες λέξεις! Πόσο μάλλον ένα έξυπνο ή δημιουργικό βίντεο.
  • Ακολούθως να ανεβάσουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της Εκστρατείας “AWARE” τη φωτογραφία ή το video της επιλογής τους, χρησιμοποιώντας το hashtag #cyprusaware και αναφέροντας την ιστοσελίδα της εκστρατείας cyprusaware.eu
  • Παράλληλα θα πρέπει να προσκαλέσουν τουλάχιστον 1 φίλο/φίλη τους να λάβει μέρος κι εκείνος/η στον διαγωνισμό.

Στην ιστοσελίδα «AWARE» οι επισκέπτες μπορούν να λαμβάνουν  περαιτέρω ενημέρωση στα θέματα της μετανάστευσης και του ασύλου στην κυπριακή κοινωνία. Μπορούν επίσης να πληροφορούνται και να συμμετάσχουν στις δραστηριότητες της εκστρατείας: συνέδρια, σεμινάρια, εκδηλώσεις.

Κεντρικό μήνυμα του “AWARE” Social Media Challenge είναι το «Μπορείς να γίνεις και εσύ συμμέτοχος» σε μια ανοιχτή κοινωνία!

O διαγωνισμός θα διεξαχθεί καθ’ όλη την διάρκεια του έτους

στo Instagram https://www.instagram.com/awarecyprus/

στο Facebook  https://www.facebook.com/cyprusaware  και

στο Twitter https://twitter.com/CyprusAware  της Εκστρατείας AWARE.

Η παγκύπρια Εκστρατεία “AWARE” συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης και την Κυπριακή Δημοκρατία, με αναθέτουσα αρχή τη Μονάδα Ευρωπαϊκών Ταμείων του Υπουργείου Εσωτερικών.