ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ‘’AWARE’’ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΣΤΟ ΠΟΛΥΔΥΝΑΜΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ

Αντι-ρατσιστική δημοσιογραφία και καταπολέμηση της ρητορικής μίσους

Η διερευνητική δημοσιογραφία γύρω τις δύσκολες συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων και μεταναστών, η καταγραφή των απόψεών τους, η καταπολέμηση των στερεοτύπων και η ανάδειξη της συμβολής που μπορούν να έχουν με τις γνώσεις δεξιότητές τους στην κοινωνία που τους υποδέχεται, βρέθηκαν στο επίκεντρο  διαδραστικού εργαστηρίου με  νέους της εκστρατείας ‘’AWARE’’.

Στο εργαστήρι συνέβαλαν με την επαγγελματική εμπειρία τους οι δημοσιογράφοι Κώστας Κωνσταντίνου – εφημερίδα «Πολίτης» και Όλγα Κωνσταντίνου και Μαρία Τσαγγάρη – ALPHA TV, παρουσιάζοντας σε νέους θεματικές και τρόπους δημοσιογραφικής προσέγγισης του σύνθετου προσφυγικού και μεταναστευτικού φαινομένου στην Κύπρο, με στόχο την καταπολέμηση του ρατσισμού και της ρητορικής μίσους. Συνέβαλε επίσης δημοσιογράφος, αιτητής ασύλου από το Ιράν, ο Μπεχζάντ Αχμαντίνια.

Οι συμμετέχοντες νέοι είχαν επίσης την ευκαιρία να γνωρίσουν και ακολούθως να πάρουν  συνέντευξη από πρόσφυγες και αιτητές ασύλου: τον Robavine Azangu από το Καμερούν, τη Rema Besthawy την Συρία, τη Najma Ali  από την Σομαλία και τη  Wedad Al Banna την Παλαιστίνη. Με τη βοήθεια των δημοσιογράφων έκαναν πρακτική άσκηση στην διερευνητική και αντιρατσιστική δημοσιογραφία για τις συνθήκες διαβίωσης, τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στην Κύπρο, τα όνειρα και τις προσδοκίες τους για μία κοινωνία που τους αποδέχεται και έχει θέληση να τους βοηθήσει να ενταχθεί στην καθημερινή ζωή.

Το εργαστήρι συνοδεύτηκε από αυθεντικό Συριακό φαγητό, μαγειρεμένο από την οικογένεια μίας από τις παρευρισκόμενης αιτήτριας ασύλου.

Περισσότερες πληροφορίες: Ομάδα ‘’AWARE’’
Email: [email protected]
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 22875561-3/99024901
Ιστοσελίδα: cyprusaware.eu