Εκστρατεία «Aware» κατά του ρατσισμού – Νέος 18μηνος κύκλος με καινοτόμες δράσεις

Ένας νέος κύκλος ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης για τους πρόσφυγες, τους αιτητές ασύλου και τους μετανάστες ανοίγει στο πλαίσιο της εκστρατείας «AWARE».

H εκστρατεία θα διαρκέσει 18 μήνες και θα στοχεύσει στην καλλιέργεια έμπρακτης αλληλεγγύης και ανεκτικότητας σε μια περίοδο κατά την οποία η Κύπρος ως κοινωνία υποδοχής, δέχεται αυξημένα ρεύματα προσφύγων και αιτητών ασύλου.

Η εκστρατεία συγχρηματοδοτείται από το Ταμείο Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης και την Κυπριακή Δημοκρατία για να υποστηρίξει τις συνολικότερες προσπάθειες για ομαλή ένταξη των προσφύγων και των μεταναστών.

Τη σχετική συμφωνία επιδότησης υπέγραψαν την Πέμπτη 31 Ιανουαρίου ο Επικεφαλής της Μονάδας Ευρωπαϊκών Ταμείων Κ. Κυπριανού και ο εκπρόσωπος της ομάδας «Aware», δημοσιογράφος Κυριάκος Πιερίδης που θα συντονίζει την εκστρατεία. Η καταπολέμηση του ρατσισμού και των ξενοφοβικών αντιλήψεων, η ευαισθητοποίηση του κοινού και η κατανόηση του προσφυγικού και μεταναστευτικού φαινομένου, βρίσκονται στο επίκεντρο της εκστρατείας.

Ο απώτερος στόχος είναι να ενισχυθεί το αίσθημα αποδοχής της διαφορετικότητας σε μια κοινωνία που για χρόνια έχει καταστεί πολυπολιτισμική.

Ο νέος κύκλος της εκστρατείας περιλαμβάνει συνεχείς δράσεις ενημέρωσης στα ΜΜΕ και τα social media, διαδραστικά σεμινάρια και εργαστήρια σε σχολεία σε όλη την Κύπρο και πανεπιστήμια,  ανάπτυξη σχέσεων με οργανώσεις νέων και τις τοπικές αρχές, καθώς και ειδικές ημερίδες αφιερωμένες στη γυναίκα – πρόσφυγα, τους νέους και την δημοσιογραφική κοινότητα.

Περισσότερες πληροφορίες:
Τηλ. 22875561-3
E-mail: [email protected]
Βρείτε μας στα social Media: @cyprusaware
Be #Aware – Γίνε συμμέτοχος!