Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κατά του Ρατσισμού Εκστρατεία «Aware» με δραστήριες παρεμβάσεις – Περίπτερο ενημέρωσης στο κέντρο της Λευκωσίας

Mε την ευκαιρία της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας κατά του Ρατσισμού (16 – 23 Μαρτίου 2019) εντείνονται οι δραστηριότητες της εκστρατείας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης «Aware» για τους πρόσφυγες, τους αιτητές ασύλου και τους μετανάστες.

Σε συνεργασία με το Cyprus Refugee Council, την οργάνωση CARITAS και τον Σύνδεσμο Αναγνωρισμένων Προσφύγων, η εκστρατεία «Aware» διοργανώνει το Σάββατο 23 Μαρτίου στην αρχή Λήδρας – Ονασαγόρου ειδική εκδήλωση με περίπτερο ενημέρωσης και μετάδοση ζωντανού ραδιοφωνικού προγράμματος.

Η εκστρατεία «Aware» αποκτά ιδιαίτερη σημασία γιατί τα τελευταία 2 χρόνια παρατηρούνται αξιοσημείωτες ροές προσφύγων και αιτητών ασύλου κυρίως από τη Συρία, αλλά και την Αφρική.

Bασική επιδίωξη είναι η κυπριακή κοινωνία να αποκτήσει σφαιρική και αντικειμενική ενημέρωση για τα προσφυγικά και μεταναστευτικά ρεύματα, να έρθει σε επαφή με τις κοινότητες προσφύγων και μεταναστών και να συμβάλει στην καλύτερη υποδοχή και ένταξή τους.

Η εκστρατεία επικεντρώνεται στη νέα γενιά, τους δημοσιογράφους και την τοπική κοινωνία.

Διεξάγονται διαδραστικά σεμινάρια και βιωματικά εργαστήρια σε σχολεία και πανεπιστήμια, εκδηλώσεις, ημερίδες και άλλες δράσεις ενημέρωσης στα ΜΜΕ και τα social media.

Ο νέος κύκλος της εκστρατείας θα διαρκέσει 18 μήνες με απώτερο στόχο να ενισχυθεί το αίσθημα αποδοχής της διαφορετικότητας σε μια κοινωνία που για χρόνια έχει καταστεί πολυπολιτισμική.

Η εκστρατεία συγχρηματοδοτείται από το Ταμείο Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης και την Κυπριακή Δημοκρατία για να υποστηρίξει τις συνολικότερες προσπάθειες για ομαλή ένταξη των προσφύγων και των μεταναστών.

Περισσότερες πληροφορίες:
Τηλ. 22875561-3
E-mail: [email protected]
Βρείτε μας στα social Media: @cyprusaware
Be #Aware – Γίνε συμμέτοχος!