Η πολυπολιτισμική Λευκωσία σε ρυθμούς αλληλεγγύης και αποδοχής

Mια εκδήλωση γεμάτη χρώματα και ακούσματα αφιερωμένη στην Παγκόσμια Ημέρα Πρόσφυγα

Τα μηνύματα αποδοχής, αλληλεγγύης και αλληλεγγύης προς τους πρόσφυγες που ζουν στην Κύπρο ανέδειξε και φέτος το Ετήσιο Φεστιβάλ, αφιερωμένο στην Παγκόσμια Ημέρα Πρόσφυγα.

Άνθρωποι από κάθε γωνιά του κόσμου κατέκλυσαν την Παρασκευή 14 Ιουνίου το απόγευμα την Πλατεία Φανερωμένης. Μαζί με πολλούς Κυπρίους γιόρτασαν μαζί, χόρεψαν και απόλαυσαν φαγητά από διαφορετικές χώρες, σε ένα γλέντι που κράτησε μέχρι αργά το βράδυ.

Το πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα του φεστιβάλ περιλάμβανε παράσταση με παραδοσιακά αφρικανικά ντραμς, τραγούδι και χορό από πρόσφυγες καλλιτέχνες.

Ο DJ Claudio κράτησε τη διασκέδαση με μουσική από όλο τον κόσμο.

Η όλη διοργάνωση έδωσε την ευκαιρία στις κοινότητες των προσφύγων και των μεταναστών να παρουσιάσουν τον δικό τους πολιτισμό και να ετοιμάσουν φαγητά από τις χώρες τους, τα οποία προσέφεραν στους υπόλοιπους συμμετέχοντες.

Η εκδήλωση έδωσε την ευκαιρία σε πολλές οργανώσεις να παρουσιάσουν επίσης το έργο που κάνουν και προγράμματα που εφαρμόζουν, πολλές μέσω του Ευρωπαϊκού Ταμείου Ασύλου Μετανάστευσης και Ένταξης.

Πριν από το φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε ζωντανό ραδιοφωνικό live link από την εκστρατεία “Aware”.

Το φεστιβάλ συνδιοργάνωσαν και φέτος το Cyprus Refugee Council και η Εκστρατεία «Aware». Τελούσε υπό την αιγίδα του Δήμου Λευκωσίας και της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Κύπρο και είχε πλήθος συμμετοχών οργανώσεων των προσφύγων και των μεταναστών.

Η εκστρατεία Aware για την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση της κοινής γνώμης για τους πρόσφυγες, τους αιτητές ασύλου και τους μετανάστες, συγχρηματοδοτείται από το Ταμείο Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης και την Κυπριακή Δημοκρατία.

Συμμετείχαν: Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Κύπρο, Πολυδύναμο Κέντρο Δήμου Λευκωσίας, Hope For Children, Centre of Social Innovation, Σύνδεσμος Αναγνωρισμένων Προσφύγων, SOS Children’s Village, Ερυθρός Σταυρός Κύπρου, ΚΙΣΑ, Accept-ΛΟΑΤ Κύπρου, Refugee Support Center, The Oasis Project, miHub, Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου, Cardet, Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης Κύπρου, Cyprus Stop Trafficking, Synthesis-Center for Research and Education, Sistema Cyprus και PeacePlayers Cyprus.

Περισσότερες πληροφορίες:
Τηλ. 22875561-3
e-mail:  [email protected], [email protected]
Βρείτε μας στα social Media: @cyrefugeecouncil, @cyprusaware