Παγκύπρια Εκστρατεία “ΑWARE” – Αυλαία για τον πρώτο κύκλο σεμιναρίων κατά του ρατσισμού στα σχολεία

Μεταφέροντας ανά το παγκύπριο το σύνθημα της Αποδοχής, του Σεβασμού και της Συμμετοχής στον αγώνα κατά του ρατσισμού, η εκστρατεία «AWARE» ολοκλήρωσε τον πρώτο κύκλο σεμιναρίων σε σχολεία της Κύπρου. Η «AWARE» ταξίδεψε σε 19 σχολεία από όλες τις επαρχίες της Κύπρου με στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των νέων για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες.

Η εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες είναι η μεγαλύτερη εκστρατεία που πραγματοποιείται σε παγκύπριο επίπεδο για αυτό το σκοπό. Πρόκειται για ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης και την Κυπριακή Δημοκρατία, με αναθέτουσα αρχή τη Μονάδα Ευρωπαϊκών Ταμείων του Υπουργείου Εσωτερικών.

Σχολεία από όλες τις επαρχίες της ελεύθερης Κύπρου συμμετείχαν στα σεμινάρια ενημέρωσης, προκειμένου όλο και περισσότερα παιδιά να λάβουν τα μηνύματα του αλληλοσεβασμού της διαφορετικότητας και της καταπολέμησης του ρατσισμού. Τελευταίοι προορισμοί της εκστρατείας ήταν το Λύκειο Κοκκινοχωρίων στην επαρχία Αμμοχώστου και τα Γυμνάσια Αποστόλου Ανδρέα Έμπας και Πόλης Χρυσοχούς στην επαρχία Πάφου.

Με την ολοκλήρωση του πρώτου κύκλου σεμιναρίων η εκστρατεία «AWARE» θα πραγματοποιήσει στις 14 Νοεμβρίου Μαθητικό Συνέδριο με συμμετέχοντες από όλα τα σχολεία που έχει επισκεφτεί, με τους μαθητές να κάνουν τις δικές τους παρουσιάσεις για την αποδοχή της διαφορετικότητας. Στην εκδήλωση πρόκειται να παραστεί και να απευθύνει χαιρετισμό ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Κώστας Καδής.

Η εκστρατεία «AWARE» θα επαναρχίσει τον Δεκέμβρη με τον δεύτερο κύκλο σεμιναρίων, καθώς η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση των νέων για αυτά τα θέματα είναι επιτακτική ανάγκη έτσι ώστε τα ακραία εθνικιστικά συναισθήματα που κατακλύζουν τον πλανήτη ως απόρροια των εξελίξεων, να μην επεκταθούν σε επικίνδυνο βαθμό στην κοινωνία της Κύπρου.