ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΕΛΟΣ Η ΦΡΙΚΗ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ – Νέα αεροπορική επίθεση με χημικά στην πόλη Ιντλίμπ

Παγκόσμιο αποτροπιασμό προκαλεί η είδηση της νέας αεροπορικής επιδρομής με χημικά από το καθεστώς Άσαντ στην περιοχή Ιντλίμπ της Συρίας. Την ίδια στιγμή, συγκλονίζει η πληροφορία ότι βομβαρδίσθηκε μέχρι και το νοσοκομείο που υποδέχθηκε τα θύματα της επίθεσης.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανακοίνωσε πως τουλάχιστον 58 άμαχοι είναι νεκροί (ανάμεσά τους 11 παιδιά) από την αεροπορική επιδρομή κατά της υπό ανταρτικό έλεγχο πόλης Χαν Τσεϊχούν, της επαρχία Ιντλιμπ, της βορειοδυτικής Συρίας.

«Τα θύματα υπέκυψαν μετά τη μεταφορά τους στο νοσοκομείο. Ηταν άμαχοι στο σύνολό τους», δήλωσε ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου Ραμί Αμπντελραχμάν.

Ο Εθνικός Συνασπισμός, σημαντική συνιστώσα της συριακής αντιπολίτευσης, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ότι ζητεί «την επείγουσα σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας μετά το έγκλημα αυτό και την έναρξη έρευνας αμέσως», ενώ κατηγορεί «το εγκληματικό καθεστώς Μπασάρ» για τις αεροπορικές επιδρομές στην πόλη Χαν Τσεϊχούν με «οβίδες που περιείχαν τοξικό αέριο».

Η συριακή αντιπολίτευση κατηγόρησε το καθεστώς του Μπασάρ αλ Ασαντ για την αεροπορική επιδρομή κατά την οποία θεωρεί ότι χρησιμοποιήθηκαν οβίδες με τοξικό αέριο και ζήτησε την επείγουσα σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας και την έναρξη έρευνας.

Αν και ο αριθμός των τραυματιών δεν έχει προσδιοριστεί, ιατρικές πηγές κάνουν λόγο για 250 άτομα με τραύματα και αναπνευστικά προβλήματα.

Το συριακό καθεστώς αρνείται ότι χρησιμοποιεί χημικά όπλα στον πόλεμο που έχει προκαλέσει τον θάνατο 320.000 ανθρώπων από τον Μάιο του 2011.