Εκστρατεία Aware

ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ

Βοήθησε και εσύ την δράση μας! Συμπλήρωσε το ερωτηματολόγιο AWARE.

Τι γνωρίζεις για τους πρόσφυγες/μετανάστες;

AWARE NEWSLETTER

ΕΓΡΑΦΕΙΤΕ ΤΩΡΑ

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις δράσεις aware

AWARE SOCIAL MEDIA

LIKE OR FOLLOW

Για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις δράσεις aware

AWARE SOCIAL MEDIA

LIKE OR FOLLOW

Για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις δράσεις aware

Γίνε Εθελοντής

ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙΣ
ΓΙΝΕ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΥΜΜΕΤΟΧΟΣ

Ερωτηματολόγιο AWARE Meta-Test

  • AWARE

Παρακαλώ δώστε λίγη προσοχή στην διάκριση των δύο όρων.  

ΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ: Είναι ο άνθρωπος που εγκαταλείπει με τη θέλησή του τη χώρα του με σκοπό να εγκατασταθεί αλλού. Αποφασίζει να μεταναστεύσει από επιθυμία για αλλαγή ή για οικογενειακούς ή άλλους προσωπικούς λόγους. Εάν ωθείται αποκλειστικά από οικονομικά κίνητρα, συνήθως για εργασία είναι οικονομικός μετανάστης. Συνήθως ο μετανάστης μετακινείται σε μια άλλη χώρα για να αναζητήσει καλύτερες υλικές και κοινωνικές συνθήκες ώστε να βελτιώσει τη ζωή του και των μελών της οικογένειάς του.

ΠΡΟΣΦΥΓΑΣ (refugee): Είναι ο άνθρωπος που εγκαταλείπει τη χώρα του και αναζητεί άσυλο, δηλαδή προστασία σε άλλη χώρα γιατί δικαιολογημένα φοβάται για τη ζωή του. Στη χώρα του κινδυνεύει να διωχθεί ή η ζωή του βρίσκεται σε κίνδυνο συνήθως εξαιτίας πολέμου, εσωτερικών συγκρούσεων ή φυσικών καταστροφών.

ΑΙΤΗΤΗΣ ΑΣΥΛΟΥ (asylum seeker): είναι ο άνθρωπος που ζητά να επιτραπεί η είσοδός του σε μια χώρα, ως πρόσφυγας και βρίσκεται σε αναμονή της απόφασης της αίτησής του για να αποκτήσει το καθεστώς του πρόσφυγα, υπό τις σχετικές διεθνείς και εθνικές οδηγίες. Για όσο χρόνο εξετάζεται η αίτησή του, η χώρα δεν δικαιούται να τον διώξει. Σε περίπτωση αρνητικής απόφασης πρέπει να αναχωρήσει από τη χώρα και ίσως και να απελαθεί, εκτός και αν υπάρχουν ανθρωπιστικοί ή άλλοι σχετικοί λόγοι για παραμονή του.

Ερωτηματολόγιο

Παρακάτω θα βρείτε μια σειρά ερωτήσεων τις οποίες παρακαλείστε να απαντήσετε προσεκτικά καθώς και μια φόρμα συμπλήρωσης δημογραφικών σχετικά με εσάς. Παρακαλώ επιλέξτε τον αριθμό που αντιπροσωπεύει την άποψή σας σε κάθε μια από τις προτάσεις αυτές:

1= Διαφωνώ Απόλυτα
2=Διαφωνώ πολύ
3= Διαφωνώ λίγο
4=Ούτε συμφωνώ, ούτε διαφωνώ
5=Συμφωνώ λίγο
6= Συμφωνώ πολύ
7= Συμφωνώ Απόλυτα

© Copyright 2022 - Aware / Designed & Developed by NETinfo Plc