Εκστρατεία «AWARE» για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες: Γνώση και ενημέρωση για καταπολέμηση του ρατσισμού και στήριξη της διαδικασίας ένταξης.

Εκστρατεία «AWARE» για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες:

Γνώση και ενημέρωση για  καταπολέμηση του ρατσισμού

και στήριξη της διαδικασίας ένταξης

Με συνεχείς δραστηριότητες για 18 μήνες, η εκστρατεία «Aware» έστειλε παντού σε όλη την Κύπρο μηνύματα αλληλεγγύης προς τους πρόσφυγες, τους αιτητές ασύλου και τους μετανάστες που ζουν στην Κύπρο.

Η εκστρατεία άρχισε τον Ιανουάριο του 2019 και ολοκληρώνεται αυτές τις ημέρες (τέλη Ιουνίου 2020). Ανάμεσα στις πυκνές παρεμβάσεις της εκστρατείας AWARE, ξεχωρίζουν οι επισκέψεις και η διεξαγωγή ενημερωτικών σεμιναρίων σε δεκάδες εκπαιδευτήρια σε όλη την Κύπρο (σχολεία και πανεπιστήμια). Περισσότεροι από 300 νέοι είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με πρόσφυγες και να κατανοήσουν τα βιώματά τους. Οι δραστηριότητες στα σχολεία έγιναν σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς. Η ομάδα AWARE διασφάλισε επίσης μια συνεχή ενημέρωση για τη ζωή των προσφύγων στην Κύπρο με ανακοινώσεις και αναρτήσεις στα ΜΜΕ και τα social media @cyprusaware.

Παράλληλα, η εκστρατεία AWARE οργάνωσε σε συνεργασία με άλλους φορείς, εμβληματικές εκδηλώσεις και διαδραστικές συζητήσεις για τη σημασία της κοινωνικής ενσωμάτωσης των προσφύγων και μεταναστών. Ξεχώρισαν οι εκδηλώσεις γύρω από τα βιώματα προσφύγων γυναικών σε συνεργασία με την Επίτροπο Διοικήσεως, τη συμβολή των νέων στην δημιουργία μιας κοινωνίας ανοχής σε συνεργασία με άλλα ΜΚΟ και η εκδήλωση για το ρόλο των δημοσιογράφων για την καταπολέμηση του ρατσισμού.

Το μήνυμα AWARE – μάθε για τους πρόσφυγες, πάρε θέση κατά του ρατσισμού αναδείχθηκε με την παρουσία προσφύγων καλλιτεχνών στην σκηνή του Φεστιβάλ Νεολαίας 2019, σε συνεργασία με τον ΟΝΕΚ και σε live streaming μετάδοση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Πρόσφυγα 2020.

Η εκστρατεία AWARE συμμετείχε επίσης στο Φεστιβάλ Δρόμου 2019 στην πλατεία Φανερωμένης με το Refugee Council και τις οργανώσεις προσφύγων και μεταναστών.

Η εκστρατεία AWARE συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης και την Κυπριακή Δημοκρατία.

Περισσότερες πληροφορίες: 22875561 | 99024901 | [email protected]