Ένα χρόνο “AWARE”!

Ένα χρόνο ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τους πρόσφυγες και του μετανάστες

Ένα χρόνο “AWARE”! Ένα χρόνο γεμάτο παιδικά χαμόγελα, χαρά, αισιοδοξία, γεμάτο μηνύματα αποδοχής της διαφορετικότητας αλλά και μηνύματα που καταδικάζουν τον ρατσισμό. Η εκστρατεία μας, έργο συγχρηματοδοτούμενο από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης και την Κυπριακή Δημοκρατία, με αναθέτουσα αρχή τη Μονάδα Ευρωπαϊκών Ταμείων του Υπουργείου Εσωτερικών, αποτέλεσε το μεγαλύτερο έργο ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες που υλοποιήθηκε στον τόπο μας.

Στο πλαίσιο της δράσης μας ενημερώναμε συνεχώς τον κόσμο για το προσφυγικό και μεταναστευτικό ζήτημα μέσω των εργαλείων κοινωνικής δικτύωσης  της εκστρατείας μας αλλά και μέσα απο την ιστοσελίδα μας www.cyprusaware.eu/. Επίσης δημιουργήσαμε 3 φιλμάκια μικρού μήκους με μηνύματα αποδοχής και σεβασμού της διαφορετικότητας αλλά και δυο ντοκιμαντέρ με αληθινούς πρωταγωνιστές πρόσφυγες και μετανάστες.

Επισκεφτήκαμε 19 σχολεία και 6 τμήματα Πανεπιστημίων παγκύπρια υλοποιώντας σεμινάρια ενημερωτικού και βιωματικού χαρακτήρα στους νέους.

Συμμετείχαμε επίσης στο Film Festival του Υπουργείου Εσωτερικών με τις ταινίες μικρού μήκους που δημιουργήθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματός μας. Διοργανώσαμε Φεστιβάλ για την Παγκόσμια Ημέρα Πρόσφυγα σε συνεργασία με την UNHCR και το FWC στην πλατεία Φανερωμένης με τη συμμετοχή διαφόρων Φορέων και Οργανισμών ανθρωπιστικού χαραχτήρα αλλά και την παρουσία ατόμων από τους χώρους φιλοξενίας αιτητών ασύλου στην Κύπρο.

Συμμετείχαμε στο Φεστιβάλ Νέων του Οργανισμού Νεολαίας με δικές μας δράσεις και πάγκο ενημέρωσης ενώ κορυφώσαμε τη δράση μας με το παγκύπριο Μαθητικό Συνέδριο της εκστρατείας “AWARE”  με συμμετοχή μαθητών που παρακολούθησαν τα ενημερωτικά και βιωματικά μας σεμινάρια.

Η εκστρατεία “AWARE” ολοκληρώνει σήμερα τον πρώτο επιτυχημένο κύκλο των δράσεων της ενώ η  μεγάλη αυτή προσπάθεια συνεχίζεται καθώς το πρόγραμμα πρόκειται να ανανεωθεί για ακόμα ένα χρόνο με ακόμα περισσότερες δράσεις και ακόμα περισσότερους σταθμούς ενημέρωσης!