ΕΝΑ ΠΡΟΣΦΥΓΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΜΕΓΑΛΟ ΤΑΛΕΝΤΟ ΣΤΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ – Η ιστορία του Farhad Nouri από το Αφγανιστάν

Ο ηλικίας μόλις 10 ετών πρόσφυγας από το Αφγανιστάν είναι ένα μεγάλο ταλέντο στη ζωγραφική. Ο Farhad Nouri έχει το παρατσούκλι ”μικρός Πικάσο” καθώς τα ζωγραφικά του έργα είναι ιδιαίτερως εντυπωσιακά.

Το παρατσούκλι του προέκυψε από τη μεγάλη αγάπη που τρέφει για τον Πάμπλο Πικάσο: “Ήμουν στην Τουρκία, ήμουν στην Ελλάδα. Στο κέντρο εδώ μου αρέσει να ζωγραφίζω, μου αρέσει να σχεδιάζω τα συναισθήματα και τα πρόσωπά μου” είπε στο πρακτορείο Associated Press.

”Μου αρέσει η ζωγραφική. Στο μυαλό μου σκέφτομαι πως πρέπει να γίνω ζωγράφος. Μου αρέσει επίσης η φωτογραφία και να παίζω κιθάρα”, δηλώνει.

Ο Farhad μένει με τους γονείς του και τα δύο αδέρφια του σε ένα κέντρο υποδοχής προσφύγων στο Βελιγράδι, όπου έχουν αιτηθεί επίσημα άσυλο. Ταξίδεψε από  το Αφγανιστάν σε Ελλάδα, Τουρκία και Σερβία.  Μεγάλο μέρος του χρόνου του, κατά τα ταξίδια και την παραμονή του στα διάφορα hot spots προσφύγων, το πέρασε ζωγραφίζοντας.

Ο μικρός πρόσφυγας ζητάει από την Άγκελα Μέρκελ ”να κάνει κάτι για ανοίξει τα σύνορα για τους πρόσφυγες που είναι στην Ελλάδα”.
(Φωτογραφία: Darko Vojinovic / AP)