Φεστιβάλ Νέων Up to You(th) 2017- Βέτο στον ρατσισμό με την ομάδα «AWARE»

Με σύνθημα «Βέτο στο Ρατσισμό», η παγκύπρια Εκστρατεία “AWARE” συνεχίζει την δράση της συμμετέχοντας στο φετινό Φεστιβάλ Νέων, Up to You(th) του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου. Το Φεστιβάλ πρόκειται να πραγματοποιηθεί στις 16 Σεπτεμβρίου στο Πάρκο Ακροπόλεως. Η Εκστρατεία θα είναι εκεί με δικές τις δραστηριότητες και με στόχο πάντα την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των νέων για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες.

Σε συνεργασία με το Human Library Cyprus, η Εκστρατεία θα διαθέσει τα δικά της ζωντανά βιβλία, δύο πρόσφυγες, που θέλουν να γνωρίσουν και να μοιραστούν την ιστορία τους με όποιον επιθυμεί να συζητήσει μαζί τους.

Παράλληλα σε συνεργασία με τον Οργανισμό Plan Be, η ομάδα θα πραγματοποιήσει ένα θεατρικό παιχνίδι. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να βιώσουν για λίγο τον ρόλο του πρόσφυγα και του μετανάστη, να διαπιστώσουν τις συνθήκες στις οποίες εγκατέλειψαν την πατρίδα τους και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν σε ένα ξένο περιβάλλον.

Με σύνθημα «Βέτο στον ρατσισμό», το περίπτερο ενημέρωσης της Εκστρατείας «AWARE» θα είναι εκεί καθ’ όλη την διάρκεια του Φεστιβάλ, για να πληροφορήσει τους νέους για το περιεχόμενο και τις δράσεις της.

Η εκστρατεία “AWARE!” Σέβομαι – Αποδέχομαι – Συμμετέχω συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης και την Κυπριακή Δημοκρατία, με αναθέτουσα αρχή τη Μονάδα Ευρωπαϊκών Ταμείων του Υπουργείου Εσωτερικών.