Φυλάκιση σε δύο νεοναζί για επίθεση σε πρόσφυγες στην Γερμανία

Σε ποινές φυλάκισης τριών ετών και οκτώ μηνών καταδίκασε η γερμανική δικαιοσύνη δύο μέλη μιας οργάνωσης της άκρας δεξιάς οι οποίοι είχαν επιτεθεί σε αιτούντες άσυλο το 2015 και το 2016.

Το Δικαστήριο της Δρέσδης, στη Σαξονία έκρινε ενόχους τους δύο άνδρες, ηλικίας 19 και 27 ετών, που κατηγορούνταν ότι επιτέθηκαν σε πολλούς πρόσφυγες, σε μια εστία υποδοχής αιτούντων άσυλο, αλλά και σε ένα κτίριο που αποτελούσε μέρος μιας εναλλακτικής πρωτοβουλίας στέγασης.

Οι δικαστές χαρακτήρισαν «εγκληματική οργάνωση» την οργάνωσή τους, την Freie Kameradschaft Dresden (ή «Ελεύθερη Συντροφικότητα της Δρέσδης»), πολλά μέλη της οποίας αναμένεται να προσαχθούν το φθινόπωρο ενώπιον της δικαιοσύνης της Δρέσδης για παρόμοια εγκλήματα.

Το δικαστήριο αποφάνθηκε ότι η οργάνωση αυτή δημιουργήθηκε για να σπείρει τον τρόμο στους πρόσφυγες και στους πολιτικούς αντιπάλους της ακροδεξιάς και κάθε ενέργειά της σχεδιαζόταν προσεκτικά, σύμφωνα με το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων dpa.

Μετά την υποδοχή ενός εκατομμυρίου και πλέον προσφύγων και μεταναστών παρατηρείται ότι οι βίαιες ενέργειες εναντίον των προσφύγων έχουν πολλαπλασιαστεί στη Γερμανία, κυρίως στο ανατολικό της τμήμα και ειδικά στη Σαξονία.