ΓΕΡΜΑΝΙΑ: ΑΣΥΝΕΠΗΣ ΣΤΗΝ ΥΠΟΔΟΧΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΑΠΟ ΕΛΛΑΔΑ – Τι παραδέχεται η Κυβέρνηση

To γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών παραδέχεται ότι δεν έχουν τηρηθεί οι κανόνες της ΕΕ όσον αφορά την μετεγκατάσταση στη χώρα μεταναστών από την Ελλάδα, αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Die Welt.

Σύμφωνα με την απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, θα έπρεπε η Γερμανία να έχει δεχθεί έως το τέλος Σεπτεμβρίου φέτος 28.000 μετανάστες και πρόσφυγες που έχουν υποβάλει αίτηση ασύλου στην Ελλάδα, αλλά έως το τέλος Απριλίου είχε δεχθεί μόλις 2.423, όπως προκύπτει από απάντηση που έδωσε το υπουργείο Εξωτερικών σε ερώτηση της κοινοβουλευτικής ομάδας των Πρασίνων.

Η Γερμανία δέχεται, επίσης, από την Ελλάδα πολύ λίγους συγγενείς μεταναστών που ζουν στη Γερμανία. Περισσότερες από 5.500 αιτήσεις έγιναν πέρυσι και στο πρώτο φετινό τρίμηνο, αλλά δεκτά έγιναν μόνο 739 πρόσωπα πέρυσι και άλλα 837 στο πρώτο φετινό τρίμηνο, όπως προκύπτει από την απάντηση.

Η εκπρόσωπος των Πράσινων για θέματα μεταναστευτικής και προσφυγικής πολιτικής, Λουίζε Άμτσμπεργ, επέκρινε με οξείς τόνους την κυβέρνηση. «Είναι ντροπή ότι η γερμανική κυβέρνηση αρνείται να υλοποιήσει τη δεσμευτική απόφαση της ΕΕ για τη μετεγκατάσταση προσφύγων από την Ελλάδα», δήλωσε.