ΓΙΑΤΡΟΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ: Νέα πλατφόρμα για την ενημέρωση προσφύγων & μεταναστών

Διαδικτυακή πλατφόρμα  για να βοηθήσει τους πρόσφυγες και μετανάστες να αναζητήσουν πληροφορίες σχετικά με τη δράση οργανώσεων και δημόσιων υπηρεσιών στην Ελλάδα, δημιούργησαν οι Γιατροί του Κόσμου.

Η πλατφόρμα “Safe Refugees” προσφέρει πληροφορίες σε πέντε γλώσσες, ελληνικά, αγγλικά, γαλλικά, αραβικά και φαρσί. Αφού ο χρήστης επιλέξει τη γλώσσα πλοήγησης θα βρεθεί στο κεντρικό μενού, το οποίο είναι χωρισμένο σε δώδεκα κατηγορίες, ανάλογα με την προσφερόμενη υπηρεσία: Από διαμονή και σίτιση μέχρι νομική υποστήριξη, ψυχοκοινωνικές υπηρεσίες και απεξάρτηση.

Σε κάθε κατηγορία συμπεριλαμβάνονται οι οργανώσεις που παρέχουν δωρεάν ιατρική περίθαλψη, κοινωνική συμβουλευτική, ψυχολογική υποστήριξη, νομική βοήθεια, σίτιση, στέγαση, εκπαίδευση και άλλες υπηρεσίες. Στο μενού κάθε οργάνωσης ο χρήστης έχει την επιλογή να επικοινωνήσει μαζί της, είτε μέσω τηλεφώνου, είτε μέσω μέιλ, να επισκεφθεί την ιστοσελίδα της και να λάβει οδηγίες για το πώς θα φτάσει στα γραφεία της.

Το “Safe Refugees” είναι σχεδιασμένο ώστε να λειτουργεί πλήρως σε όλες τις συσκευές που έχουν ίντερνετ (κινητά τηλέφωνα, tablets, pc, laptops).

Ο νέος αυτός ιστότοπος είναι προσβάσιμος από το ακόλουθο link: https://www.saferefugees.info/