Η ΕΕ ΑΝΟΙΓΕΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΣΤΗΝ ΑΦΡΙΚΗ – Ανάγκη για 6 εκατομμύρια μετανάστες

Το άνοιγμα έξι κέντρων επεξεργασίας ασύλου σε χώρες της δυτικής Αφρικής και τις χώρες της νότιας ακτής της Μεσογείου προανήγγειλε ο Ευρωπαίος Επίτροπος αρμόδιος για θέματα μετανάστευσης, Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Όπως είπε, ”η Ευρωπαϊκή ήπειρος έχει ανάγκη για έξι εκατομμύρια μετανάστες στο μέλλον”, γεγονός το οποίο θα συμβάλει στην αντιμετώπιση του προβλήματος του γηράσκοντος πληθυσμού της Ευρώπης.

Μιλώντας στη Γενεύη την περασμένη εβδομάδα, ο κύριος Αβραμόπουλος αρνήθηκε ότι τρομοκρατικές επιθέσεις συνδέονται με τη μετανάστευση, επισημαίνοντας ότι “μεγαλύτερη απειλή” για την Ευρώπη αποτελεί ”η άνοδος του λαϊκισμού, του εθνικισμού και της ξενοφοβίας”.

Τόνισε ότι η λύση για τρομοκρατικές επιθέσεις δεν έγκειται στην ενίσχυση των εθνικών συνόρων αλλά και στην στενότερη συνεργασία μεταξύ των κρατών της ΕΕ, επιμένοντας ότι ”η Ευρώπη χρειάζεται κοινή πολιτική για την ασφάλεια, τη μετανάστευση και την οικονομία”.

“Προφανώς, δεν πρόκειται να ανοίξουμε απλά τα σύνορα και να αφήσουμε τους πάντες να έρθουν. Αυτό θα ήταν παράλογο και θα τροφοδοτήσει μόνο ξενοφοβία, τον εθνικισμό και τον λαϊκισμό. Οφείλουμε να προστατεύσουμε τους εκδιωχθέντες και να συμπεριφερθούμε σε όλους με αξιοπρέπεια”, δήλωσε.