Η ΣΟΥΗΔΙΑ ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΤΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ – Προσφέρει θέσεις εργασίας σε σωφρονιστικά ιδρύματα

Θέσεις εργασίας σε μετανάστες θα προσφέρει η Σουηδία με σκοπό την ευκολότερη ενσωμάτωσή τους. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με μια νέα απόφαση της σουηδικής κυβέρνησης, πρόκειται να δοθούν θέσεις εργασίας στο σωφρονιστικό σύστημα της χώρας σε νεοαφιχθέντες μετανάστες.

Η Σουηδία είναι μία χώρα που δέχεται ισχυρά μεταναστευτικά ρεύματα και έχει δεχθεί επαίνους για τις ανθρωπιστικές της προσπάθειες στην αντιμετώπιση της μεταναστευτικής κρίσης.

Την περασμένη εβδομάδα, ο Σουηδός Υπουργός Δικαιοσύνης και Μετανάστευσης Morgan Johansson επισκέφθηκε τα σωφρονιστικά ιδρύματα και συναντήθηκε με μετανάστες που είχαν βρει θέσεις εργασίας εκεί. Ο Υπουργός Johansson διαβεβαίωσε τους νεοφερμένους μετανάστες πως η συμβολή τους είναι ευπρόσδεκτη.

Η αρμόδια υπηρεσία έχει δεσμευτεί να παρέχει 450 θέσεις πρακτικής εργασίας, σε νεοαφιχθέντες μετανάστες αλλά και σε άτομα με ειδικές ανάγκες. Ήδη έχουν γίνει διευθετήσεις για τις πρώτες 70 θέσεις εργασίας.

”Θέλω να εργαστώ, και είμαι πολύ χαρούμενος που δουλεύω εδώ. Τώρα ελπίζω ότι θα μπορώ να πάρω τη βασική εκπαίδευση,” δήλωσε ένας μετανάστης. Σύμφωνα με τη διευθύντρια του έργου, Helena Lönnkvist, οι εργαζόμενοι μετανάστες στις φυλακές θα γίνουν πρότυπα, τόσο εντός, όσο και εκτός των φυλακών.