ΙΤΑΛΙΑ: ΦΟΒΟΙ ΓΙΑ ΝΕΟ ΠΟΛΥΝΕΚΡΟ ΝΑΥΑΓΙΟ ΜΕ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ – Βρέθηκε άδεια φουσκωτή λέμβος

Διασώστες ανακοίνωσαν την Κυριακή ότι βρήκαν τέσσερα πτώματα ανοικτά της Λιβύης και μια άδεια φουσκωτή λέμβο, ενώ οι παράνομοι διακινητές συνεχίζουν να στοιβάζουν σε τέτοιες λέμβους περισσότερους από εκατό ανθρώπους.

Το πλήρωμα του πλοίου διάσωσης Prudence, το οποίο έχει ναυλωθεί από τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα, βρήκε τέσσερα πτώματα σε απόσταση περίπου 42 ναυτικών μιλίων ανοικτά των λιβυκών ακτών, ανακοίνωσε η οργάνωση στο Twitter.

Άλλο πλοίο ναυλωμένο από τη γερμανική μη κυβερνητική οργάνωση, είχε βρει σε απόσταση 14 ναυτικών μιλίων από τις ακτές της Λιβύης μια άδεια λέμβο, που είχε όλα τα χαρακτηριστικά αυτών στις οποίες οι λίβυοι διακινητές στοιβάζουν κατά μέσο όρο μεταξύ 120 και 140 ανθρώπους, άλλοτε λίγο λιγότερους, άλλοτε πολύ περισσότερους.

Η λέμβος που βρέθηκε το πρωί της Κυριακής στ΄ανοικτά της Ζουάρα, δεν έφερε τις ενδείξεις που οι διασώστες αφήνουν πάνω στα πλοιάρια που μεταφέρουν μετανάστες, αφού έχουν εξασφαλίσει την προστασία των επιβατών τους. Οι διασώσες ήταν αδύνατο να γνωρίζουν αμέσως αν οι μετανάστες που βρέθηκαν νεκροί είχαν επιβιβαστεί ή όχι σε αυτή τη λέμβο.

Από την αρχή του έτους, οι ιταλικές αρχές έχουν δει να φθάνουν περίπου 37.000 άνθρωποι στις ακτές της Ιταλίας, ενώ σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης, ο διάπλους έχει στοιχίσει τη ζωή σε χίλιους και πλέον ανθρώπους.