ΙΒΑΝΚΑ ΤΡΑΜΠ: ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ – Οι δηλώσεις της κόρης του πλανητάρχη

Η Ιβάνκα Τραμπ, κόρη του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι πρέπει να ανοίξει η συζήτηση για την υποδοχή προσφύγων από τη Συρία.

‘Οπως είπε, το θέμα της υποδοχής των Σύρων προσφύγων στις ΗΠΑ αξίζει να συζητηθεί. μια θέση που προκάλεσε ιδιαίτερη αίσθηση καθώς είναι διαμετρικά αντίθετη με τον πατέρα της.

”Πιστεύω ότι είμαστε αντιμέτωποι με μια παγκόσμια ανθρωπιστική κρίση, πρέπει να ενώσουμε τις δυνάμεις της και να την επιλύσουμε” τόνισε η Ιβάνκα Τραμπ σε μια συνέντευξη που παραχώρησε από το Βερολίνο.

Αυτό θα σήμαινε ότι η νεαρή επιχειρηματίας και σύμβουλος του Λευκού Οίκου τάσσεται υπέρ της υποδοχής και φιλοξενίας των Σύρων προσφύγων στο αμερικανικό έδαφος; ”Αυτό πρέπει να αποτελέσει μέρος της συζήτησης όμως δεν είναι από μόνο του επαρκές”, απάντησε η ίδια.

Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας, ο Ντόναλντ Τραμπ είχε επανειλημμένα υποσχεθεί ότι θα προχωρήσει στο κλείσιμο των συνόρων των ΗΠΑ στους πρόσφυγες που φεύγουν από τη Συρία για να γλυτώσουν από τον πόλεμο.

Το διάταγμα που υπέγραψε ο αμερικανός πρόεδρος και η ισχύς του οποίου προς το παρόν έχει ανασταλεί, απαγορεύει την είσοδο στις ΗΠΑ για ένα διάστημα τριών μηνών στους υπηκόους έξι μουσουλμανικών χωρών, μεταξύ αυτών και της Συρίας.

Το αρχικό διάταγμα, που κατόπιν τροποποιήθηκε, προέβλεπε την άνευ χρονικών ορίων απαγόρευση της εισόδου Σύρων προσφύγων.