ΚΑΝΑΔΑΣ: Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΒΟΗΘΗΣΕ 250 ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ – Μία συγκινητική ιστορία ανθρωπιάς

Ο Jim Estill, CEO στην εταιρεία Danby Appliances, ξόδεψε 1,5 εκ δολάρια από δικούς του πόρους προκειμένου να βοηθήσει 58 οικογένειες προσφύγων, συνολικά μέχρι τώρα 250 πρόσφυγες.

“Αυτό που γίνεται στη Συρία είναι τραγικό “, εξομολογείται. Επηρεασμένος από τα τραγικά γεγονότα στη Συρία, έδωσε το παράδειγμα στους συμπολίτες τους. Ο Estill όχι πλήρωσε για να φτάσουν 58 οικογένειες στον Καναδά, αλλά τους πρόσφερε δουλειά και στην εταιρεία του, καθώς πιστεύει ότι το κλειδί της επιτυχίας είναι η ένταξη. Η εταιρεία του Estill εξασφαλίζει επίσης στους πρόσφυγες δωρεάν μαθήματα αγγλικών, προκειμένου η ένταξή τους να είναι συντομότερη.

Ένας από τους πρόσφυγες που βοήθησε είναι ο Firas, γεωπόνος στο επάγγελμα. Ο Firas εξηγεί ότι το πιο σημαντικό πράγμα για κείνον, ήταν που το δόθηκε η ευκαιρία μα εργαστεί. Γνώριζε ήδη ότι ακριβώς αυτή είναι η μεγαλύτερη δυσκολία σε μια καινούρια χώρα, να εργαστεί σε μια καλή θέση με έναν αξιοπρεπή μισθό.

Ο Jim Estill περιγράφει το πόσο όμορφα νιώθει βλέποντας και με τη δική του βοήθεια τους ανθρώπους να προοδεύουν και να επιτυγχάνουν. Την ίδια στιγμή λυπάται για το γεγονός ότι δεν μπόρεσε να βοηθήσει ακόμα περισσότερους. Όπως λέει, το σημαντικότερο από όλα να βοηθήσουμε τους πρόσφυγες να επιβιώσουν και να σταθούν στα πόδια τους, καθώς αυτό θα επιθυμούσαμε, αν βρισκόμασταν στη δική τους θέση.