Κατά της τρομοκρατίας διαδήλωσε πλήθος μουσουλμάνων στην Βαρκελώνη

Παρίσι, Νίκαια, Λονδίνο, Βρυξέλλες, Βερολίνο, Στοκχόλμη, Βαρκελώνη. Ο κατάλογος των ευρωπαϊκών πόλεων που έχουν υποστεί πολύνεκρα τυφλά τρομοκρατικά χτυπήματα τζιχαντστών μακραίνει και το ερώτημα στα χείλη των Ευρωπαίων είναι αν και πότε αυτό θα σταματήσει.

Αυτήν τη φορά στόχος των τρομοκρατών ήταν η Βαρκελώνη. Την προηγούμενη Πέμπτη ένα φορτηγάκι μετατράπηκε σε φονικό όπλο και έσπειρε αδιακρίτως τον θάνατο πέφτοντας πάνω σε πεζούς, τουρίστες και ντόπιους, με αποτέλεσμα να σκοτώσει 13 ανθρώπους και να τραυματίσει 130 και πλέον. Ώρες μετά, άλλη μια επίθεση με όχημα σημειώθηκε στην πόλη Καμπρίλς στη νότια Καταλονία, με αποτέλεσμα τον θάνατο μιας γυναίκας.

Η τρομοκρατία όμως είναι κάτι που συντηρείται από μεμονωμένες ομάδες που έχουν διαστρεβλώσει την σημασία του Ισλάμ ενώ η πλειοψηφία των μουσουλμάνων ανά τον κόσμο καταδικάζει τέτοιες ενέργειες.

Δεκάδες μουσουλμάνοι που ζουν στη Βαρκελώνη κατέκλυσαν τη λεωφόρο Λα Ράμπλα για να διαμαρτυρηθούν για τις τρομοκρατικές επιθέσεις που συγκλόνισαν την Ισπανία. Τα πανό που κρατούσαν οι διαδηλωτές στη κινητοποίηση έγραφαν συνθήματα όπως «το Ισλάμ είναι ειρήνη» και «όχι εξ ονόματός μας»