Κατασκήνωση δράσης στην Λέσβο – Ακτιβιστές και Πρόσφυγες ενώνουν τις φωνές τους

Τοπικοί και διεθνείς ακτιβιστές θα συναντηθούν στη Λέσβο με πρόσφυγες ακτιβιστές σε μια κατασκήνωση δράσης που στοχεύει να φέρει στο προσκήνιο την κακή κατάσταση που αντιμετωπίζουν οι πρόσφυγες που έχουν παγιδευτεί στο νησί λόγω της συμφωνίας EE Τουρκίας.

Με διοργανωτές τη Διεθνή Αμνηστία και την Αλληλεγγύη Λέσβου η κατασκήνωση δράσης φέρνει στη Μυτιλήνη ακτιβιστές από οκτώ ευρωπαϊκές χώρες μαζί με περισσότερους από δέκα τοπικούς υπεύθυνους δράσης και ακτιβιστές πρόσφυγες και θα περιλαμβάνει μα δημόσια δράση στις 21 Ιουλίου.

Σύμφωνα με τον υπεύθυνο εκστρατειών της Διεθνούς Αμνηστίας Daniel Vails η αύξηση του αριθμού των αφίξεων των προσφύγων και η αβεβαιότητα για το μέλλον τους έχει συνοδευτεί από κινδύνους σχετικά με την αδυναμία χρηματοδότησης και από κακές συνθήκες υποδοχής.

H Έφη Λατσούδη, από τις ιδρύτριες της Αλληλεγγύης Λέσβου, δήλωσε ότι ενωμένοι αποδεικνύουμε ότι οι κάτοικοι της Λέσβου καθώς και άνθρωποι από όλη την Ευρώπη είναι πρόθυμοι να υποδεχτούν τους πρόσφυγες και να μην αισθάνονται ότι εκπροσωπούνται από την απάνθρωπη πολιτική της ΕΕ.

Οι ερευνητές της Διεθνούς Αμνηστίας θα περάσουν χρόνο με τον Noori νέο Σύρο πρόσφυγα που προς το παρόν βρίσκεται υπό κράτηση στη Μόρια ύστερα από επτά μήνες κράτησης στο αστυνομικό τμήμα της Μυτιλήνης υπό άθλιες συνθήκες Ο Noori κινδυνεύει να γίνει ο πρώτος αιτών άσυλο που επιστρέφεται επισήμως από την Ελλάδα με βάση το γεγονός ότι η Τουρκία θεωρείται ασφαλής χώρα στο πλαίσιο της συμφωνίας EE Τουρκίας.