Κιλκίς: Η πόλη που αγκάλιασε τους πρόσφυγες

Με ανθρωπιά αλληλεγγύη και ζεστασιά υποδέχθηκαν τους πρόσφυγες οι κάτοικοι του Κιλκίς. Οικογένειες προσφύγων που ο πόλεμος στη Συρία ανάγκασε να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, βρήκαν καταφύγιο σε διαμερίσματα που διαχειρίζεται ο εθελοντικός σύλλογος Omnes. Τα διαμέρισμα αυτά εντάσσονται στο πρόγραμμα στέγασης και υπηρεσιών της Ύπατης Αρμοστείας του OHE για τους Πρόσφυγες.

Ο σύλλογος Omnes έχει αναλάβει την υλοποίηση του προγράμματος στέγασης στην πόλη σε συνεργασία με την Ηλιαχτίδα, εταίρο της Ύπατης Αρμοστείας. Μεταφραστές κοινωνικοί λειτουργοί και συντονιστές του συλλόγου βοηθούν τους πρόσφυγες να αντιμετωπίσουν τις δυσκολίες του πρώτου καιρού γνωριμίας με την πόλη και το νέο τους σπίτι και να ενταχθούν ομαλά στη νέα κοινότητα.

Στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος παρέχεται νομική και ιατρική υποστήριξη καθώς και χρηματική βοήθεια μέσω προπληρωμένων καρτών. Η Ύπατη Αρμοστεία και άλλοι εταίροι έχουν δημιουργήσει περισσότερες από 18.700 θέσεις στέγασης σε όλη την Ελλάδα ώστε ευάλωτοι αιτούντες άσυλο και πρόσφυγες να στεγάζονται αξιοπρεπώς. Το πρόγραμμα αυτό έχει ωφελήσει περισσότερους από 31.000 ανθρώπους.