ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟΥ ΔΙΑΔΡΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΖΗΤΑ Η ΑΥΣΤΡΙΑ – Τι υποστηρίζει ο Υπουργός Εσωτερικών

Μόλις ένα χρόνο μετά το κλείσιμο της αποκαλούμενης ”Διαδρομής των Βαλκανίων” για μετανάστες και πρόσφυγες, στην οποία η Αυστρία έπαιξε καθοριστικό ρόλο, ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας Βόλφγκανγκ Σομπότκα υποστηρίζει το κλείσιμο και της μεσογειακής οδού.

Ο Αυστριακός υπουργός κάνει λόγο για ”εισιτήριο για την Ευρώπη”, το οποίο όπως είπε ”δίνεται σε μετανάστες όταν ανθρωπιστικές οργανώσεις ή η ιταλική ακτοφυλακή διασώζουν σε ανοικτό πέλαγος ανθρώπους που κινδυνεύουν”. Με αυτό τον τρόπο, υποστήριξε, δίνεται στα χέρια των οργανωμένων διακινητών κάθε επιχείρημα για να συνεχίζουν να πείθουν τους ανθρώπους σε φυγή για οικονομικούς λόγους.

Παράλληλα προειδοποίησε για κλείσιμο των συνόρων της χώρας, σε περίπτωση που κατά τη διάρκεια των θερινών μηνών κινηθούν περισσότεροι άνθρωποι προς την Ευρώπη. ”Υπάρχουν στενές επαφές με την Ιταλία για κλείσιμο του «περάσματος του Μπρένερ» στα αυστρο-ιταλικά σύνορα. Η Αυστρία είναι σε θέση να κλείσει τα σύνορα εντός ολίγων ωρών”, δήλωσε.

Το Μπρένερ είναι ο συνοριακός σταθμός με την Ιταλία, ο οποίος χρησιμοποιείται συχνότερα από τους μετανάστες, καθώς, έχοντας ως προορισμό τους τη Γερμανία ή τις σκανδιναβικές χώρες, για τους περισσότερους από αυτούς η Αυστρία είναι μόνο χώρα διέλευσης.