Μαθητικό Συνέδριο και Δημοσιογραφική Διάσκεψη “Aware”

Την Τρίτη 14 Νοεμβρίου κορυφώνονται οι δραστηριότητες της πρώτης παγκύπριας εκστρατείας ενημέρωσης «AWARE» για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, με Δημοσιογραφική Διάσκεψη και Παγκύπριο Μαθητικό Συνέδριο.

Η Δημοσιογραφική Διάσκεψη θα επικεντρωθεί στο ρόλο του Σχολείου και των ΜΜΕ στην διαχείριση της διαφορετικότητας και την καταπολέμηση του ρατσισμού. Θα τιμηθούν δημοσιογράφοι και ΜΜΕ για την έρευνα και την ευαισθησία τους στην κάλυψη γεγονότων που έχουν σχέση με το προσφυγικό και το μεταναστευτικό. Θα μιλήσουν η Διευθύντρια του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου Αθηνά Μιχαηλίδου, ο Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας Βάσος Τσαγγαράς και ο Προϊστάμενος Μονάδας Ευρωπαϊκών Ταμείων Κωνσταντίνος Κυπριανού.

Στο Μαθητικό Συνέδριο, που θα γίνει στον ίδιο χώρο αμέσως μετά, θα μιλήσει ο Υπουργός Παιδείας Κώστας Καδής. Σχολεία από όλη την Κύπρο θα παρουσιάσουν δραστηριότητές τους για τον τρόπο που το σχολείο αγκαλιάζει τα παιδιά με προσφυγικό ή μεταναστευτικό βιογραφικό. Τα παιδιά και τα σχολεία θα τιμηθούν ως «Νέοι πρεσβευτές κατά του ρατσισμού»!

Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης και την Κυπριακή Δημοκρατία.