ΜΕΣΙ ΚΑΙ ΝΕΫΜΑΡ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ ΣΕ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ: Με κοινή πρωτοβουλία της Μπαρτσελόνα & της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ

Οι διεθνούς φήμης ποδοσφαιριστές της Barcelona, Λιονέλ Μέσι και Νεϊμάρ, ηγούνται μιας σπουδαίας κοινής πρωτοβουλίας του ισπανικού αθλητικού συλλόγου και της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ που επιδιώκει να διασφαλίσει ότι εκατομμύρια πρόσφυγες θα έχουν ασφαλές μέρος για να ζήσουν, θα έχουν πρόσβαση στην εκπαίδευση, θα είναι σε θέση να παρέχουν τα απαραίτητα στις οικογένειές τους.

Οι αστέρες της Μπαρτσελόνα  υπέγραψαν μια μπάλα για να σηματοδοτήσουν έτσι την έναρξη της εκστρατείας #SignAndPass (#FirmaYPasa), η οποία έχει σκοπό να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο για την κατάσταση  65,3 εκατομμυρίων ανδρών, γυναικών και παιδιών σε όλο τον κόσμο που αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και τις ζωές τους, εξαιτίας του πολέμου, της βίας και των διώξεων.

«Είμαι περήφανος που συμμετέχω σε αυτή τη σημαντική πρωτοβουλία για την στήριξη των προσφύγων» δήλωσε ο Λιονέλ Μέσι. Ο  Αργεντινός, που έχει πετύχει περισσότερα από 500 γκολ για την Μπαρτσελόνα και το αντιπροσωπευτικό του συγκρότημα, συνέχισε λέγοντας «Ελπίζω ότι θα βοηθήσει η κίνηση αυτή, στην αλλαγή της δραματικής κατάστασης που αντιμετωπίζουν σήμερα εκατομμύρια παιδιά προσφύγων σε όλο τον κόσμο».

Το Ίδρυμα «FC Barcelona» και η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR), ξεκίνησαν μαζί  την εκστρατεία #SignAndPass για να προσκαλέσουν τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο να δείξουν την αλληλεγγύη τους στους πρόσφυγες.

Η Εκστρατεία “Sign and Pass” δίνει την ευκαιρία σε ανθρώπους από όλο τον κόσμο να δείξουν τη στήριξή τους προς τους πρόσφυγες υπογράφοντας ψηφιακά μια μπάλα ποδοσφαίρου και κάνοντάς την πάσα στους φίλους τους μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Με την υπογραφή τους, οι υποστηρικτές προσθέτουν το όνομά τους στην έκκληση της Υ.Α. #WithRefugees, η οποία έχει ήδη συγκεντρώσει πάνω από 1,5 εκατομμύριο υπογραφές.

«Η αγάπη για τα σπορ φέρνει τους ανθρώπους κοντά με έναν τρόπο μοναδικό. Το πάθος και η αποδοχή που απορρέουν από το να παίζεις και να υποστηρίζεις μια ομάδα μπορούν να εξαλείψουν τυχόν διαφορές», είπε ο Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες Filippo Grandi στους επισήμους στο στάδιο της ομάδας Camp Nou. «Ελπίζω ότι η ενισχυμένη αυτή συνεργασία με το Ίδρυμα της FC Barcelona θα χαράξει το δρόμο για να βελτιωθούν σημαντικά οι ζωές εκατομμυρίων παιδιών προσφύγων και θα φέρει τις κοινότητες πιο κοντά μεταξύ τους», πρόσθεσε.

Το 2018, αναμένεται οι ηγέτες του κόσμου να συγκεντρωθούν για να συμφωνήσουν σε έναν πιο δίκαιο τρόπο διαχείρισης της προσφυγικής κρίσης, με την υπογραφή του «Παγκόσμιου Σύμφωνου για τους Πρόσφυγες».

Παρακολουθήστε το video για την εκστρατεία εδώ: