ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΣΕ ΣΚΛΑΒΟΠΑΖΑΡΑ ΣΤΗ ΛΙΒΥΗ – Καταγγελία από την Υπηρεσία Μετανάστευσης των Ηνωμένων Εθνών

Η Υπηρεσία Μετανάστευσης των Ηνωμένων Εθνών κατήγγειλε πως μετανάστες από τη Δυτική Αφρική πωλούνται σε σκλαβοπάζαρα στη Λιβύη, σημειώνοντας μάλιστα πως η αγοροπωλησία ανθρώπων αποτελεί πλέον μια εντελώς διαδεδομένη πρακτική στη χώρα. Η Υπηρεσία προσπαθεί να βοηθήσει τους μετανάστες μεταφέροντας τους πίσω στην χώρα τους.

Πολλοί άνθρωποι που περνούν από την Λιβύη πέφτουν θύματα εμπορίας, βίας, εκβιασμών και δουλείας. Νέες μαρτυρίες που ήρθαν στο φως από τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης κάνουν λόγο για εμπορία ανθρώπων που γίνεται ακόμα και σε δημόσιους χώρους.

”Οι τελευταίες αναφορές σκλαβοπάζαρων για τους μετανάστες έρχονται να προστεθούν σε μια τεράστια λίστα αισχών που διαπράττονται στην Λιβύη” δήλωσε ο Mohammed Abdiker, επικεφαλής του Οργανισμού για καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης.

Η Βορειοαφρικανική χώρα είναι ένα καίριο σημείο διέλευσης για τους μετανάστες της Αφρικής που προσπαθούν να επιβιβαστούν από εκεί σε κάποιο πλοίο και να ταξιδέψουν στην Ευρώπη.

Η Υπηρεσία Μετανάστευσης προσπαθεί να προειδοποιήσει τους ανθρώπους της Δυτικής Αφρικής για τους κινδύνους που ελλοχεύουν στο ταξίδι που πολλοί από αυτούς επιχειρούν να κάνουν. Παρόλο που οι περισσότεροι μετανάστες ξέρουν ότι το ταξίδι τους για την Ευρώπη εμπεριέχει μεγάλο ποσοστό ρίσκου, πολύ λίγοι αντιλαμβάνονται ότι ενδέχεται να αντιμετωπίσουν πολύ χειρότερους κινδύνους στην Λιβύη πριν ακόμα φτάσουν στην ακτή.