Μια νέα χρονιά “AWARE” ξεκινά!

Με ισχυρά μηνύματα ενάντια στο ρατσισμό και τις ξενοφοβικές αντιλήψεις συνεχίζεται το 2018 για δεύτερη συνεχή χρονιά η εκστρατεία «Aware». Κλείνοντας μία ιδιαίτερα πετυχημένη χρονιά παγκύπριας ενημέρωσης για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, η εκστρατεία εντείνει ακόμα περισσότερο τις προσπάθειές της, δίνοντας έμφαση στη νέα γενιά.

Σκοπός της εκστρατείας «Aware” είναι να ευαισθητοποιήσει το κοινό για τις κοινότητες των προσφύγων και των μεταναστών που συχνά βρίσκονται στο περιθώριο λόγω κοινωνικού αποκλεισμού, ρατσιστικών συμπεριφορών και δυσκολιών προσαρμογής και ένταξης.

Η εκστρατεία καινοτομεί γιατί προσπαθεί, με σειρά δραστηριοτήτων, να φέρει σε απευθείας επαφή και αλληλεπίδραση, πρόσφυγες και μετανάστες με την κοινωνία υποδοχής. Στόχος είναι οι Κύπριοι να γνωρίσουν τις κοινότητες αυτές, να ακούσουν τα βιώματά τους και να κατανοήσουν τις δυνατότητές και τη συμβολή τους στην κοινωνία.

Συνεργαζόμενος φορέας είναι ο Σύνδεσμος των Αναγνωρισμένων Προσφύγων στην Κύπρο. Την εκστρατεία υποστηρίζουν επίσης η UNHCR, το Υπουργείο Παιδείας, ο Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου, το ΙΔΕΠ και άλλοι φορείς που δραστηριοποιούνται για μια πολυπολιτισμική και ανεκτική κοινωνία.

Στην εκστρατεία περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, ενημερωτικά σεμινάρια σε σχολεία και πανεπιστήμια, βιωματικά εργαστήρια, ημερίδες, εκδηλώσεις, επαφή με τους δημοσιογράφους και τα ΜΜΕ, με οργανώσεις νέων και τις τοπικές αρχές. Συνεχής ενημέρωση για τις δραστηριότητες θα γίνεται μέσω της ιστοσελίδας www.cyprusaware.eu καθώς και από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η εκστρατεία “Aware” θα μεταδώσει τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά μηνύματα, καθώς και μίνι ντοκιμαντέρ με ιστορίες προσφύγων και μεταναστών και τα βιώματά τους στην κυπριακή κοινωνία στην προσπάθειά τους για κοινωνική ένταξη και οργάνωση της ζωής τους.

Η εκστρατεία συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης και την Κυπριακή Δημοκρατία.