ΜΠΛΟΚΟ ΒΡΕΤΑΝΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ – Η Τερέζα Μέι θέλει να μειώσει την μετανάστευση

Η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι δήλωσε τη Δευτέρα ότι το κόμμα της θα τηρήσει την υπόσχεσή του να μειώσει τη μετανάστευση στη Βρετανία «σε μερικές δεκάδες χιλιάδες» τον χρόνο, αν κερδίσει τις βουλευτικές εκλογές του Ιουνίου.

Όπως είπε, «είναι σημαντικό να συνεχίσουμε, και θα συνεχίσουμε να λέμε, ότι θέλουμε να μειώσουμε τη μετανάστευση σε βιώσιμα επίπεδα. Πιστεύουμε ότι αυτό το νούμερο είναι μερικές δεκάδες χιλιάδες».

Παρότι η μείωση της μετανάστευσης αποτελεί δέσμευση των Συντηρητικών από το 2010 οπότε και ανέλαβαν την εξουσία, ο στόχος μέχρι στιγμής δεν έχει επιτευχθεί.

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, 273.000 άνθρωποι ήρθαν στη Βρετανία από τον Σεπτέμβριο του 2015 ως τον Σεπτέμβριο του 2016, νούμερο που δείχνει μείωση κατά 49.000 σε σχέση με το προηγούμενο έτος και το χαμηλότερο ποσοστό που έχει καταγραφεί από τη χρονιά που τελείωνε στο τέλος Ιουνίου 2014.

«Φυσικά μόλις φύγουμε από την Ευρωπαϊκή Ένωση θα έχουμε την ευκαιρία να διασφαλίσουμε ότι θα έχουμε τον έλεγχο των συνόρων μας εδώ στη Βρετανία, διότι θα μπορούμε να καθορίζουμε τους δικούς μας κανόνες για τους ανθρώπους που θα έρχονται στο Ηνωμένο Βασίλειο από την ΕΕ», τόνισε η Βρετανίδα πρωθυπουργός, ενώ ξεκαθάρισε πως η αποχώρηση από την ΕΕ σημαίνει ότι δεν θα υπάρχει ελεύθερη μετακίνηση, όπως γινόταν στο παρελθόν.