ΝΕΟ ΝΑΥΑΓΙΟ ΣΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ – Έξαρση των αφίξεων από Βόρεια Αφρική

Διασώστες έσωσαν το Σάββατο 484 μετανάστες από λέμβους στη Μεσόγειο, ενώ επτά άνδρες δεν τα κατάφεραν με αποτέλεσμα χάσουν τη ζωή τους κατά την απόπειρά τους να φθάσουν στην Ευρώπη, ανακοίνωσε η ιταλική ακτοφυλακή.

Περισσότεροι από 45.000 άνθρωποι έφθασαν φέτος στην Ιταλία με σκάφη από τη Βόρεια Αφρική, καταγράφοντας αύξηση κατά περισσότερο από 40% σε σχέση με την ίδια περυσινή περίοδο, ενώ 1.222 άνθρωποι είναι γνωστό πως έχασαν τη ζωή τους κατά τον διάπλου, σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης.

Οι μετανάστες επέβαιναν σε τέσσερις λαστιχένιες λέμβους. Διασώθηκαν από την ακτοφυλακή και το Πολεμικό Ναυτικό της Ιταλίας, μια οργάνωση αρωγής και δύο ιδιωτικά σκάφη, αναφέρεται σε δήλωση που εξέδωσε η ακτοφυλακή, χωρίς να γίνονται ωστόσο γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες. Οι περισσότεροι από τους μετανάστες που φθάνουν διά θαλάσσης στην Ιταλία προέρχονται από τη υποσαχάρεια Αφρική ή το Μπανγκαλντές και πληρώνουν διακινητές που έχουν τη βάση τους στη Λιβύη για να οργανώσουν τον διάπλου προς την Ευρώπη.