ΝΕΟ ΠΑΚΕΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕ – 90 εκατομμύρια ευρώ από τις Βρυξέλλες για πρόσφυγες σε τρεις χώρες

Οικονομική βοήθεια ύψους 90 εκατομμυρίων ευρώ έγινε από την Ευρωπαϊκή Ένωση προς τους πρόσφυγες σε Τουρκία, Ιορδανία και Λίβανο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που έγινε από την UNICEF, η δωρεά που έγινε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων θα χρησιμοποιηθεί για την επαγγελματική εκπαίδευση και ψυχολογική στήριξη εκατοντάδων νέων σε χώρες που φιλοξενούν πρόσφυγες.

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται επίσης ότι η ΕΕ μέχρι σήμερα έκανε βοήθεια ύψους 200 εκατομμυρίων Ευρώ για τους Σύριους πρόσφυγες.

Εν τω μεταξύ ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας της ΕΕ στην Τουρκία πρέσβης Κρίστιαν Μπέργκερ, επισκέφτηκε φροντιστήρια ξένων γλωσσών και επαγγελματικής κατάρτισης της Ερυθράς Ημισελήνου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων.

Ο Μπέργκερ αφού υπογράμμισε τη σημασία για την ΕΕ των πρότζεκτ της Τουρκικής Ερυθράς Ημισελήνου, υπενθύμισε ότι τον εν τρίτο του πληθυσμού της Συρίας μετανάστευσε και ότι οι περισσότεροι των μεταναστών ήρθαν στην Τουρκία.

« Σήμερα δεν είναι μόνο Ημέρα των Προσφύγων αλλά και ημέρα αλληλεγγύης του τουρκικού λαού και των Σύριων προσφύγων» είπε ο αξιωματούχος της ΕΕ, τονίζοντας ότι με την φιλοξενία που επιφύλαξε η Τουρκία για τους πρόσφυγες, διέσωσε τη ζωή πολλών από αυτούς.