Νομική Υπηρεσία Κύπρου: Να μην διωχθούν οι Τούρκοι που συνελήφθησαν στη Λάρνακα

Τρεις τουρκικές οικογένειες ανακόπηκαν την Δευτέρα στο αεροδρόμιο Λάρνακας ενώ προσπαθούσαν να φύγουν από την Κύπρο και να αναχωρήσουν για την Γερμανία με πλαστά τουρκικά διαβατήρια και πλαστές θεωρήσεις Σιέγκεν.

Συγκεκριμένα η μία οικογένεια, αποτελούμενη από τους γονείς και δύο παιδιά, παρουσίασαν πλαστά διαβατήρια Τουρκίας ενώ οι υπόλοιποι οκτώ παρουσίασαν πλαστές τουρκικές θεωρήσεις διαβατηρίων. Οι τρεις οικογένειες ισχυρίστηκαν στην Αστυνομία ότι τα τελευταία 3 – 4 χρόνια διέμεναν στα κατεχόμενα.

Ωστόσο, η Νομική Υπηρεσία της Δημοκρατίας αποφάσισε να μη διωχθούν ποινικά οι τρεις Τούρκοι επικεφαλής των τριών οικογενειών. Για την τύχη τους θα αποφασίσει η Υπηρεσία Ασύλου σε συνεννόηση με τον λειτουργό Μετανάστευσης. Σύμφωνα με την Αστυνομία, η Νομική Υπηρεσία έδωσε περαιτέρω οδηγίες στον Λειτουργό Μετανάστευσης να προχωρήσει σε εξέταση του αιτήματος που υπέβαλαν οι 12 Τούρκοι, που είναι τρεις οικογένειες, για παροχή πολιτικού ασύλου.

Οι τρεις Τούρκοι υπήκοοι θα παραμείνουν υπό κράτηση μέχρις ότου ξεκαθαρίσει και το ποινικό αδίκημα της παράνομης εισόδου τους στην κυπριακή επικράτεια, ενώ οι σύζυγοι και τα παιδιά τους φιλοξενούνται από χθες σε ξενοδοχείο της Λάρνακας με δικά τους έξοδα. Όπως έγινε γνωστό την Δευτέρα έφθασαν στις ελεύθερες περιοχές από τα κατεχόμενα με ταξί.