Νορβηγία: Ακροδεξιοί περνούν άδειες θέσεις λεωφορείου για ισλαμιστές “τρομοκράτες” και το θέμα γίνεται viral!

Κι όμως συνέβη κι αυτό στη Νορβηγία. Ακροδεξιοί πέρασαν καθίσματα αστικού λεωφορείου για… ισλαμιστές “τρομοκράτες”. Μάλιστα, η σχετική φωτογραφία που αναρτήθηκε σε ομάδα ανάλογου περιεχομένου στο facebook δέχθηκε σωρεία αντιμεταναστευτικών και ρατσιστικών σχολίων!

Αυτό όμως που απεικονίζει η επίμαχη φωτογραφία είναι μερικές θέσεις αστικού λεωφορείου. Η οπτική και το μυαλό των ακροδεξιών όμως “είδαν” γυναικείες φιγούρες με μπούρκα και μάλιστα “υποψήφιες” για τρομοκρατία! Τα σχόλια…; (!)

“Φαίνεται πραγματικά τρομακτικό, πρέπει να απαγορευτεί. Ποτέ δεν μπορείς να ξέρεις ποιος είναι κάτω από εκεί. Θα μπορούσαν να είναι τρομοκράτες με όπλα”

“Πετάξτε τις έξω από τη χώρα μας, εκείνες που μοιάζουν σαν κλειστές ομπρέλες. Φρικιαστικιά χρόνια που ζούμε”

Όλο και περισσότερα μέλη της ομάδας “κραύγαζαν” στα σχόλιά τους για το πόσο “τρομακτική”, “τραγική” και “απεχθής” ήταν η εικονιζόμενη σκηνή!

Τα σχόλια των ακροδεξιών μελών της ομάδας δεν άργησαν να γίνουν viral, από τη στιγμή που ο χρήστης του Facebook, Sindre Beyer, ο άνθρωπος που ανέβασε την εικόνα για να διαπιστώσει τι αντιδράσεις θα συγκεντρώσει, τα δημοσίευσε. “Τι συμβαίνει όταν μια φωτογραφία μερικών κενών θέσεων λεωφορείων αναρτάται σε μια ρατσιστική  ομάδα του Facebook και σχεδόν όλοι πιστεύουν ότι βλέπουν ένα μάτσο μπούργκες”, έγραψε σε post του Beyer, το οποίο αναδημοσιεύθηκε πάνω από 1.500 άλλους χρήστες. Να αναφερθεί ότι η ακροδεξιά σελίδα κατέβηκε λίγο μετά.

Ο Beyer δήλωσε “Είμαι συγκλονισμένος από το πόσο μίσος και ψεύτικες ειδήσεις διαδίδονται εκεί. Το μίσος που εκδηλώθηκε για μερικές κενές θέσεις λεωφορείων δείχνει πραγματικά πόση προκατάληψη υπάρχει”, είπε ακόμη ο ίδιος.

“Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο προχώρησα στη δημοσίευση των φωτογραφιών, έτσι ώστε περισσότεροι άνθρωποι να μπορούν να δουν τι συμβαίνει στις σκοτεινές γωνιές του διαδικτύου”, ανέφερε επίσης.

Ο επικεφαλής του Νορβηγικού Κέντρου κατά του Ρατσισμού, Rune Berglund Steen, δήλωσε “Οι άνθρωποι βλέπουν ότι θέλουν να δουν και αυτό που θέλουν να δουν είναι επικίνδυνοι μουσουλμάνοι. Κατά κάποιον τρόπο είναι μια ενδιαφέρουσα δοκιμασία για το πόσο γρήγορα οι άνθρωποι μπορούν να βρουν επιβεβαιώσεις για τις δικά τους παραληρήμματα”.