ΟΙ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΣΤΗΝ ΟΥΑΛΙΑ ΣΤΕΓΑΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Οι κοινότητες σε όλη την Ουαλία θέλοντας να βοηθήσουν τους εκτοπισμένους συριακούς πρόσφυγες συγκεντρώνουν χρήματα για να χρηματοδοτήσουν την επανεγκατάσταση των οικογενειών.

Μια ομάδα στο Cardigan, Ceredigion, συγκέντρωσε 12,000 δολάρια ως μέρος της αίτησής της στο κοινοτικό σύστημα χορηγίας του Home Office.Τα χρήματα θα χρησιμοποιηθούν για να βοηθήσουν τις οικογένειες να εγκατασταθούν σε σπίτια και να βρουν δουλειά.

Η Vicky Moller, που ξεκίνησε την ομάδα, δήλωσε ότι οι κάτοικοι ήταν τόσο πρόθυμοι να βοηθήσουν που πήραν την κατάσταση στα χέρια τους.

Όλες οι κοινότητες στην Ουαλία έχουν ήδη επανεγκαταστήσει περισσότερα από 400 άτομα τα οποία έχουν συμπεριληφθεί στο Πρόγραμμα επανεγκατάστασης των ευάλωτων ατόμων από την Συρία της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου. Σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο, περισσότεροι από 5.400 άνθρωποι έχουν επανεγκατασταθεί.

Υπάρχουν περίπου 13 κοινοτικές ομάδες που ήδη χορηγούν ή αναζητούν να χορηγήσουν οικογένειες σε ολόκληρη την Ουαλία, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που βρίσκονται στο Fishguard και το Narberth στο γειτονικό Pembrokeshire. Είναι σε επαφή με τις τοπικές αρχές τους, αλλά είναι εντελώς ανεξάρτητες και αυτοχρηματοδοτούμενες.

Η κ. Moller είπε ότι ο όμιλος Cardigan προσπαθούσε να αγοράσει ένα σπίτι για να βοηθήσει με τις ανάγκες διαμονής των προσφύγων με την ελπίδα να καλωσορίσουν τις πρώτες οικογένειες τους το φθινόπωρο. Ανέφερε: “Μέσω ομάδων γειτόνων, οι κοινότητες κάνουν ένα σχέδιο για την ενσωμάτωση των ανθρώπων, την συγκέντρωση χρημάτων, την εξεύρεση σπιτιών, την υποδοχή τους στο αεροδρόμιο. “Υπάρχει μια τεράστια λαχτάρα από τους ανθρώπους στην περιοχή στην οποία ζω για να το κάνω αυτό. Οι άνθρωποι είναι πολύ, πολύ πρόθυμοι να βοηθήσουν” κατέληξε.