”ΠΙΣΤΕΨΤΕ ΣΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΤΕ” – Το συγκινητικό μήνυμα των αδερφών Αντετοκούμπο για τους μετανάστες

Ένα ιδιαίτερα συγκινητικό μήνυμα έστειλαν τα αδέρφια Αντετοκούμπο απευθυνόμενοι στους μετανάστες και τους πρόσφυγες. Έχοντας οι ίδιοι περάσει δυσκολίες ως μετανάστες στην Ελλάδα, κατάφεραν να πετύχουν, αποδεικνύοντας πως με θέληση και αλληλεγγύη από τους συμπολίτες τους, όλα είναι εφικτά.

”Ο κόσμος πρέπει να καταλάβει ότι το 80-85% των μεταναστών έρχεται γιατί δεν υπάρχει ζωή εκεί που είναι και έρχονται για ένα καλύτερο αύριο. Εμείς, ο τρόπος που προχωρήσαμε μπροστά και ο λόγος που είμαστε εδώ είναι γιατί όταν ήμασταν σε αυτή την κατάσταση βρέθηκαν άνθρωποι να μας βοηθήσουν. Το να πας στο γείτονά σου ένα καρβέλι ψωμί, μία πορτοκαλάδα, μία αγκαλιά. Μία αγκαλιά να δώσεις στον συνάνθρωπό σου είναι κάτι το τρομερό. Μιλάμε τώρα για τους συνανθρώπους μας, Έλληνες ή πρόσφυγες είναι συνάνθρωποί μας”, λέει ο Θανάσης Αντετοκούμπο.

”Είναι δύσκολες οι στιγμές για τους ανθρώπους. Εύχομαι ό,τι καλύτερο και να μπορεί ο κόσμος να τους βοηθήσει όσο μπορεί. Να βοηθήσει ο ένας τον άλλο. Να στηρίξει ο κόσμος όσο περισσότερο μπορεί, να τους δώσει κουράγιο. Αυτό χρειαζόμαστε και εμείς. Δεν είμαστε παραδείγματα μόνο για τους μετανάστες, είμαστε παραδείγματα για όλο τον κόσμο. Θέλω να τους πω αν πιστεύουν στα όνειρά τους και θέλουν να καταφέρουν κάτι, να μην σταματήσουν ποτέ. Σε ό,τι εμπόδιο τους έρθει στη ζωή τους να συνεχίσουν να το παλεύουν. Εμείς γίναμε γνωστοί πριν από 3 χρόνια, όμως η οικογένειά μου παλεύει στην Ελλάδα εδώ και 25 χρόνια. Θα υπάρχουν δυσκολίες. Θα πάρει καιρό, θα πάρει χρόνο, θέλει θυσίες. Θα κλάψεις, αλλά όταν τα καταφέρεις θα είναι πολύ ωραίο το συναίσθημα”, λέει ο Γιάννης Αντετοκούμπο.