Σε ρόλο κυνηγών κεφαλών ακροδεξιοί κυνηγούν μετανάστες στην Μεσόγειο

Τον τελευταίο καιρό ακροδεξιοί από διάφορες χώρες της Ευρώπης έχουν βγει με πλοία στη Μεσόγειο και έχουν αναλάβει δράση κυνηγώντας πρόσφυγες και μετανάστες που επιχειρούν να αποβιβαστούν στις ευρωπαϊκές ακτές.

Ένα πλοίο με το όνομα C-STAR επανδρωμένο με Ιταλούς νεοφασίστες του ακροδεξιού κινήματος Defend Europe, εμφανίστηκε στα νερά τns Μεσογείου μεταξύ Λιβύης και Ιταλίας. Πλησίασε δε και τα νερά της Κρήτης με σκοπό τον ελλιμενισμό του σε λιμάνι του νησιού αλλά αποχώρησε κακήν κακώς αφού το βράδυ τns περασμένης Δευτέρας οργανώθηκε συγκέντρωση δια μαρτυρίας από μέλη αντιφασιστικών οργανώσεων στην Ιεράπετρα.

Το εν λόγω πλοίο βρέθηκε τις τελευταίες μέρες και ανοιχτά της Κύπρου. Σύμφωνα με τον τ/κ Τύπο το πλοίο αγκυροβόλησε αρχικά στην κατεχόμενη Αμμόχωστο όπου εννέα άτομα από το πλήρωμα του συνελήφθησαν για διακίνηση ανθρώπων και τελικά αφέθηκαν ελεύθεροι. Οι αρχές σύμφωνα με τα δημοσιεύματα απαγόρευσαν δια παντός την είσοδο των μελών του πληρώματος στα κατεχόμενα καθώς και τον ελλιμενισμό του C Star στο λιμάνι της Αμμοχώστου. Κατά την επιχείρηση της αστυνομίας εντός του πλοίου εντοπίστηκαν 20 άτομα από τη Σρι Λάνκα. Πέντε από αυτούς ζήτησαν άσυλο και για το λόγο αυτό τους δόθηκε άδεια παραμονής για δέκα ημέρες μέχρι την ολοκλήρωση της εξέτασης της αίτησης τους.

Τα μέλη του πληρώματος του C-STAR παρουσιάζονται επίσημα ως μέλη μιας ακόμη Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης από τις πολλές που δραστηριοποιούνται στην περιοχή με σκοπό να συνδράμουν στις προσπάθειες διάσωσης προσφύγων. Στην πραγματικότητα το πλοίο παρεμποδίζει την δράση των ΜΚΟ, περισυλλέγει παράνομα μετανάστες και πρόσφυγες από τα νερά τns Μεσογείου όχι για να τους οδηγήσει στον προορισμό τους αλλά για να τους στείλει πίσω στη Λιβύη. Αυτό είναι το σχέδιο.