ΣΙΚΕΛΙΑ: ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΠΛΟΙΩΝ ΜΕ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΤΑ ΛΙΜΑΝΙΑ – Για προληπτικούς λόγους ενόψει της συνόδου των G7

Με απόφαση της ιταλικής κυβέρνησης, από την ερχόμενη Δευτέρα θα απαγορεύεται η είσοδος στα λιμάνια της Σικελίας των πλοίων που μεταφέρουν μετανάστες.

Η απόφαση ελήφθη στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων ασφαλείας για τη σύνοδο της Ομάδας των Επτά (G7) περισσότερο ανεπτυγμένων βιομηχανικών χωρών.

Η απαγόρευση αυτή θα ισχύσει μέχρι το πέρας των εργασιών των ηγετών των επτά πιο ανεπτυγμένων χωρών του πλανήτη, στις 28 του μηνός. Τα πλοία δηλαδή, τα οποία περισυλλέγουν και μεταφέρουν στην ξηρά πρόσφυγες και μετανάστες θα πρέπει να κατευθύνονται σε άλλα λιμάνια της Κάτω Ιταλίας, πιθανότατα προς το Μπάρι, την Καλαβρία, την Σαρδηνία ή την ευρύτερη περιοχή της Νάπολης.

Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης υποστηρίζουν ότι είναι η πρώτη φορά που υιοθετείται ένα τέτοιο μέτρο, δεδομένων και του αυξημένου κινδύνου εκδήλωσης τρομοκρατικών επιθέσεων. Μέρος των σχολιαστών όμως, τονίζει ότι η απόφαση αυτή είναι αντιφατική από την στιγμή που οι ισχυρότερες χώρες του πλανήτη δεν έχουν λάβει έως τώρα αποτελεσματικές αποφάσεις για τη διαχείριση του προσφυγικού και του μεταναστευτικού.