ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΚΥΠΡΟΥ: Διήμερο εργαστήρι για τα Δικαιώματα των προσφύγων στην Ευρώπη

Το Συμβούλιο Νεολαίας Κύπρου ως εταίρος του έργου «Reinventing European Solidarity and Raising Tolerance  – RESTART.eu», διοργανώνει  2ήμερo εργαστήρι με στόχο την ενημέρωση των Νέων για τα Δικαιώματα των προσφύγων στην Ευρώπη και την κατάρτιση τους στην διαχείριση των προσφυγικών ροών σε Τοπικό και Εθνικό επίπεδο. Τα εργαστήρια θα πραγματοποιηθούν  μεταξύ 23 – 24 Μαΐου και ώρα 17:00 – 20:00 στο  Πολιτιστικό Κέντρο ”Μύλοι”.

 Μέσα από τα εργαστήρια οι συμμετέχοντες  θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν για τις κεντρικές πτυχές της προσφυγικής κρίσης , τα  Ανθρώπινα Δικαιώματα και τα Δικαιώματα των Αιτητών Ασύλου. Θα έχουν επίσης την δυνατότητα να βιώσουν πολυπολιτισμικές εμπειρίες μέσα από παιχνίδια προσομοίωσης, αλλά και μέσω της προβολής του ντοκιμαντέρ ”Voices of Refugees” . Θα ακολουθήσει ανοικτή συζήτηση με τον σκηνοθέτη του ντοκιμαντέρ.

Παράλληλα στο χώρο θα φιλοξενηθεί η έκθεση φωτογραφίας”ΙSLAND IN THE SUN” – life-experiences from within the migratory communities in Cyprus».

Η γλώσσα εργασίας του σεμιναρίου είναι τα Ελληνικά. Εάν υπάρξει ικανοποιητικός αριθμός αγγλόφωνων συμμετεχόντων θα πραγματοποιηθεί εργαστήρι και στα Αγγλικά.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε την παρακάτω ιστοσελίδα:

https://www.facebook.com/events/1912151855664480/

 

Επισυνάπτεται το πρόγραμμα της εκδήλωσης: Restart.eu program