”ΤΑ ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΣΥΝΟΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΧΑΡΑΣΣΟΥΜΕ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΑΣ” – Καμπάνια για τα στερεότυπα απέναντι σε πρόσφυγες και μετανάστες

Σύντομα σποτάκια με θέμα τον ρατσισμό και τα στερεότυπα που αντιμετώπισαν οι Έλληνες της διασποράς και αποτελούν πραγματικές ιστορίες, περιλαμβάνει η καμπάνια «Stop Mind Borders» που παρουσιάστηκε το βράδυ της Τετάρτης από τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτής, Γιάννη Μουζάλα και τον επικεφαλής του ΔΟΜ στην Ελλάδα, Δανιήλ Εσδράς.

«Με τον τρόπο που φερθήκαμε στους πρόσφυγες και τους μετανάστες κερδίσαμε την αξιοπρέπεια και δείξαμε ότι έχουμε κι εμείς αξιοπρέπεια. Δεν διαχωρίζω πρόσφυγα και μετανάστη. Δεν είναι ο ένας αθώος ο άλλος ένοχος. Πρέπει να εξοικειωθούμε με την έννοια του μετανάστη όχι μόνο του πρόσφυγα, έχουμε πρόσφυγες και μετανάστες. Δεν πρέπει να φοβόμαστε τον όρο μετανάστης και να κρυβόμαστε χαρακτηρίζοντας τους όλους πρόσφυγες», δήλωσε ο Γιάννης Μουζάλας.

Από την πλευρά του ο επικεφαλής του ΔΟΜ τόνισε πως σημασία έχει οι πρόσφυγες και οι μετανάστες που ήρθαν στην Ελλάδα να ενταχθούν πλήρως και να αποφύγουν την γκετοποίηση.