ΒΡΕΤΑΝΙΑ: «ΠΡΟΣΤΙΜΟ» ΣΕ ΟΠΟΙΟΥΣ ΠΡΟΣΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ – Το πρόγραμμα των Συντηρητικών ενόψει των εκλογών

Με μία ακραία αντιμεταναστευτική ρητορική η Τερέζα Μέι δεσμεύτηκε ενόψει των εκλογών της 8ης Ιουνίου ότι θα μειώσει τον αριθμό των μεταναστών στη Βρετανία κάτω από τις 100.000 και αυτό χάρη στη συμφωνία που θα πετύχει με τους ευρωπαίους πρώην εταίρους της για το Brexit.

Δύο μάλιστα από τους τρόπους με τους οποίους θα πετύχει τον σκοπό της είναι να φορολογήσει επιπλέον τις βρετανικές επιχειρήσεις που προσλαμβάνουν μη βρετανούς εργαζομένους με 2.000 στερλίνες (περίπου 2.300) ευρώ τον χρόνο για τον καθέναν και να αυξήσει για τους ίδιους τα νοσήλια στο εθνικό σύστημα υγείας.

Ολα αυτά περιλαμβάνονται στο προεκλογικό πρόγραμμα των Συντηρητικών που παρουσίασε η ηγέτιδα του κόμματος και πρωθυπουργός.  Οι μετανάστες σήμερα στη Βρετανία υπολογίζονται σε 273.000 ενώ ποτέ δεν ήταν κάτω από 100.000 τα τελευταία είκοσι χρόνια.

Ειδική αναφορά γίνεται στους ξένους φοιτητές, οι οποίοι θα προσμετρώνται στους μετανάστες. Οι Συντηρητικοί δεσμεύτηκαν ότι θα αυστηροποιηθούν οι όροι για την παροχή βίζας σπουδών «προκειμένου να διατηρηθούν τα υψηλά στάνταρ» των βρετανικών πανεπιστημίων, ενώ μετά το πέρας των σπουδών τους θα πρέπει να εγκαταλείψουν τη χώρα εκτός εάν πληρούν νέους, αυστηρότερους όρους που θα τους επιτρέψουν να εργαστούν στη Βρετανία.